A Alcanyís, Josep M. Dabad supera les millors previsions.

Els temors de Josep M Dabad (FA) pel que fa al nivell de pilotatge en la prova inicial del Campionat d’Espanya es van confirmar plenament a la pista de la ciutat del Motor d’Alcanyís, malgrat tot el pilot andorrà va saldar la seva participació en aquest meeting amb una cinquena plaça a la primera carrera i la sisena a la segona. Així doncs Dabad va deixar Alcanyís molt satisfet amb la seva actuació que va superar de manera clara l’objectiu que s’havia marcat al iniciar el desplaçament a la localitat de Terol.

Els entrenaments oficials, no es van desenvolupar de manera favorable per a Dabad que no va poder superar la 17a., posició a mig segon del millor temps i a una dècima d’entrar entre els deu millors. Com es pot comprovar les diferències van ser mínimes.
En les mànegues classificatòries, en aquest cas se’n van córrer dues i en dos grups separats degut al gran nombre de pilots inscrits. El pilot de Genikart va començar la recuperació i va acabar les dues que va disputar en 4a., i 7a., posició respectivament el que li va donar opció a situar-se en la quarta línia de la graella de sortida de la primera carrera.
En aquesta primera carrera, Dabad va protagonitzar, una vegada més, una excel·lent sortida que li va permetre situar-se en la quarta plaça, posició que al final va perdre per 6 centèsimes a favor de Ruben Rodriguez.
En la segona carrera, també va estar lluitant amb pilots que de manera habitual estan entre els punters en l’europeu de l’especialitat, semblava que repetiria la cinquena plaça de l’anterior carrera però un toc amb un rival a l’última volta li va fer perdre una posició.

Dabad se’n va anar d’Alcanyís amb la moral molt reforçada, quan vaig veure la llista d’inscrits em va impressionar la quantitat de noms que acostumen a estar entre els millors de les proves del Campionat d’Europa. No pensava estar tan endavant a la classificació. A l’inici em va costar un mica adaptar-me als pneumàtics, mes tous, que s‘utilitzen en aquestes carreres, però quan t’adaptes són més efectius que els que es fan servir en les carreres del català. Tot ha sortit bé i el material que ha posat a la meva disposició el meu equip Genikart ha funcionat a la perfecció. Dabad és conscient que el seu taló d’Aquil·les ara mateix són les mànegues cronometrades, No aconsegueixo acostumar-me a lluitar contra el crono i això m’està perjudicant, els meus temps no estan entre els millors i en conseqüència la meva posició a la graella de sortida m’allunya d’entrada de la lluita pel triomf.

D’aquí quinze dies (1 de juny) Dabad tornarà a competir, en aquest cas al Circuit d’Osona, escenari en el qual es disputa el quart meeting del campionat català de l’especialitat.

Classificacions del primer meeting del Campionat d’Espanya de Kàrting 2008, categoria KF2.

Entrenaments oficials:
1.-Emil Bernstorff (CRG) 58.448, 2.-David Alabart (FA kart) a 0.018, 3.-Jose Cautela (CRG) a 0.066, ...17.-Josep M. Dabad (FA kart) a 0.589 .
Classificatòria1:
1.-Emil Bernstorff (CRG), 2.-Carlos Coito (Maranello) a 0.238, 3.-Oscar Gonzalez (FA Kart) a 0.516, 4.-Josep M. Dabad (FA kart) a 3.045 .
Classificatòria2:
1.-Jose Cautela (CRG), 2.-Carlos Coito (Maranello) a 1.066, 3.-Bernardo dos Santos (CRG) a 1.364, ...7.-Josep M. Dabad (FA kart) a 2.918 .
Primera carrera:
1.-Jose Cautela (CRG), 2.-David Alabart (FA kart) a 0.156, 3.-Dani Simon (Tony Kart) a 0.730, 4.-Ruben Rodriguez (Maranello) a2.996, 5.-Josep M. Dabad (FA kart) a 3.057 .
Segona carrera:
1.-Jose Cautela (CRG), 2.-Dani Simon (Tony Kart) a 0.949, 3.-Armand Convers (PCR) a 2.890, 4.-Luis M. Villalba (Maranello) a 2.981, 5.-Ruben Rodriguez (Maranello) a 5.150, 6.- Josep M. Dabad (FA kart) a 5.542 .

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF