Joan i Amàlia Vinyes completen un excel·lent cap de setmana en el Jarama.

Els germans Vinyes van acabar la cita del Jarama, puntuable per a la Copa d’Espanya de Resistència, en 6a., plaça a la primera carrera i 11a., a la segona, en unes carreres en les que les sortida de pista i els tocs entre el gran nombre de participants (45) van ser habituals. També al circuit de Madrid, Joan va demostrar que amb un cotxe amb les prestacions com les dels seus rivals pot estar al davant de la prova, mentre que Amàlia sap on pot restar segons per avançar posicions i està treballant fort per millorar el seu ritme de carrera i poder mantenir-se entre els millors.

Entrenaments lliures: En la primera mànega (55’) tot es va desenvolupar segons el que estava previst, En els primers 15’ els germans Vinyes van rodar junts amb Joan al volant del Leon, a continuació va ser Amàlia la que en solitari va posar en pràctica la informació, tant teòrica com pràctica, que havia rebut del seu germà. La segona tanda (30’) va estar marcada per la sortides de pista, que van obligar a parar per dues vegades la tanda. Les proves previstes per a aquesta mànega van quedar a mitges, tan sols van poder completar 6 voltes de les que dos van haver d’entrar en boxes perquè havia bandera vermella a la pista.
Entrenaments oficials: Joan va aconseguir una excel·lent quarta posició en la primera tanda (1’42.080) a tan sol 6 dècimes del millor temps. El pilot andorrà va aconseguir el seu millor registre en la penúltima de les 11 voltes que va completar. En les primeres voltes no va tenir sort i en algun punt de la pista va trobar rivals que el van obligar a tallar el seu ritme. De totes maneres la regularitat va ser una constant en la sèrie de Joan.
Per la seva part Amàlia va solucionar de manera perfecta el seu primer gran repte del cap de setmana, amb un temps una mica superior en 4” (1’46.187) sobre el seu germà, va aconseguir classificar-se en la posició 25 de la segona tanda. Amàlia va aconseguir el seu millor temps en la tercera volta de les 8 que va donar. Cal esmentar que en la quarta volta un toc per darrere d’un rival la va treure de la pista, a partir d’aquest moment Amàlia no va poder millorar el seu registre.
Després de la seva sèrie cronometrada Joan es mostrava eufòric pel temps aconseguit, la veritat és que no m’ho esperava, l’inici ha estat complicat i he aconseguit el meu millor temps quan els pneumàtics ja no estaven en el seu millor estat. Vist com ha anat tot crec que he tingut la pole al meu abast, però no m‘he atrevit a fer la baixada de Bugatti a límit i aquí se m’han anat unes dècimes que han estat decisives. Amàlia tampoc dissimulava la seva satisfacció al final d’aquesta primera jornada de competició en el Jarama, crec que m’he adaptat bastant bé al traçat del Jarama que segons totes les opinions no és gens fàcil. La millora respecte a València és evident, de la part baixa de la graella he passat mes o menys a la meitat. El toc amb el rival ha fet canviar el comportament del cotxe, mantenir-lo a la pista resultava més complicat... quan semblava que recuperava el ritme el temps de la mànega s’havia esgotat.

Primera Carrera. Joan va protagonitzar una bona sortida i es va situar en la tercera plaça de la carrera. Durant els 30’ que va estar en pista va mantenir aquesta posició en dura lluita amb Alvaro Rodriguez, mentre que els líders, Boardman i Forné se’n van anar distanciant a cada volta. Amàlia va sortir a la pista i es va mantenir entre els sis millors de la prova fins que una lleugera sortida de pista li va fer perdre dues posicions. L’exclusió d’alguns participants van situar als germans Vinyes en la sisena plaça de la classificació final.
Segona Carrera: Amàlia no va estar afortunada en la sortida i va perdre alguna posició, després va intentar recuperar però va quedar alguna lluny dels que la precedien. Joan va protagonitzar una excel·lent remuntada però no va tenir temps de superar la 11a., plaça.
El cap de setmana en el Jarama ha resultat molt positiu per als germans Vinyes, segons Joan, en la primera carrera no he pogut seguir el ritme de Boardman i Forné, aquests pilots es troben en la recta final de la preparació de la Copa Leon i les prestacions dels seus vehicles no tenen res a veure amb el nostre. En la segona carrera tot va anar bé però la diferència amb els millors era important i no hi va haver temps de seguir remuntant posicions.
Amàlia estava contenta amb la seva progressió encara que ella mateixa comentava on pot millorar, hem estat mirant la telemetria i és evident que he de frenar més tard i més fort i a continuació donar gas abans. Això té les seves variants ja que en el Jarama per exemple, amb un asfalt molt gastat i abrasiu el gas cal donar-lo de manera més progressiva sobretot quan els pneumàtics ja comencen a notar els quilòmetres, si no ho fas així el cotxe es travessa i ... Com he comentat diverses vegades a cada meeting és molta la informació que em donen i procuro assimilar-la com més aviat millor.

El tercer meeting de la Copa d’Espanya de Resistència es disputarà al circuit de Cartagena els dies 24 i 25 de Maig, Aquesta vegada l’escenari serà tota una novetat tant per a Amàlia com per a Joan.

 

Servei de premsa

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF