A Cartagena, Joan Vinyes aconsegueix la seva primera pole de l’any.
A les carreres, la sort va donar l’esquena als germans Vinyes.

Després de protagonitzar una excel·lent tanda d’entrenaments cronometrats, en la que Joan Vinyes va aconseguir el millor temps de la seva mànega. Joan i Amàlia no van poder continuar en la mateixa línia en les carreres a causa d’un fet concret que va marcar el desenllaç de les dues proves disputades al circuit de Cartagena, vàlides per a la Copa d’Espanya de Resistència. Joan va iniciar la prova en la que sortia des de la pole de manera impecable, incrementant la diferència amb els seus rivals directes a cada volta. Just al final del seu relleu i a l’intentar avançar a un pilot amb volta perduda, aquest va fer una virolla i va arrossegar a Joan fora de la pista... a partir d’aquí tot es va torçar i els germans Vinyes solament van poder aconseguir la 13a., i la 17a., posició respectivament en les dues carreres disputades.

Entrenaments lliures:
En les dues mànegues, els germans Vinyes es van intercanviar el volant del el seu Seat Leon 08. L’objectiu era completar la posta a punt del seu vehicle, van treballar sobre l’altura del cotxe sobre tot. Amalia va seguir fent fent quilòmetres al volant del Leon en el seu procés d’adaptació tant a la pista com al vehicle. En aquestes mànegues lliures va rodar a 2” del seu germà, per tant un excel·lent registre.
Entrenaments oficials: Joan va sortir convençut que podia aconseguir la pole i així va ser parant el crono en 1’43”675, No va necessitar moltes voltes per aconseguir-ho, després de les dues inicials de tempteig, a la tercera va trobar la pista en perfecte estat, quant a trànsit, i no ho va dubtar, es va llançar amb decisió i va aconseguir el seu objectiu.
En aquesta ocasió Amalia no va tenir tanta sort i després d’intentar-ho diverses vegades no va poder rebaixar el temps el suficient per entrar entre els deu millors que era el seu objectiu. Al final va ocupar la 16a., posició amb un temps d’1’47”.
Una vegada completada la sèrie cronometrada, Joan es mostrava satisfet per haver assolit la primera pole de la temporada, Després de tenir-la molt a prop, sobretot en el Jarama, aquí ho he aconseguit. Ja vaig comentar que a Cartagena era important sortir davant i s’havia de donar-ho tot per aconseguir-ho. Amália, per la seva part, es mostrava molt enfadada amb ella mateixa pel temps fet, no he estat encertada, quan ho he intentat algun rival s’ha girat davant de mi o m’he trobat amb un vehicle més lent i he perdut la concentració, al veure que el temps s’acabava, en fi ...

Primera Carrera. Tal com ha quedat comentat, en aquesta carrera els germans Vinyes han passat del tot al res en fraccions de segon. Amb 20” d’avantatge quan s’havia superat la meitat de la prova semblava que tot estava a favor seu, però ...
Segunda Carrera: Una vegada acabada la primera carrera els tècnics de Monlau Competició han treballat ràpid però no han tingut temps d’acabar el cotxe abans de l’inici de la segona carrera. Així doncs Amalia va iniciar la cursa quan els rivals estaven en pista i havien donat diverses voltes. En aquest cas, l’única nota positiva ha estat l’haver marcat la volta ràpida en carrera per part de Joan.
El cap de setmana al circuit de Cartagena per als germans Vinyes no ha tingut el desenllaç esperat, havíem preparat bé la prova i teníem esperances d’aconseguir el millor resultat de la temporada en aquesta pista. L’inici va ser bo però la continuació millor oblidar-la. Era l’opinió tant de d’Amalia com de Joan en acabar el meeting.

El quart meeting de la Copa d’Espanya de Resistència es disputarà al circuit de la Torrecica d’Albacete els dies 14 i 15 de juny. A Albacete s’espera un inscripció molt nombrosa ja que quinze dies després es disputa el mateix escenari la prova de Supercopa SEAT León.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF