Aquesta vegada sí ! Pole i Podi per a Vinyes-Vinyes.

Al circuit de Torrecica d’Albacete, Amalia Vinyes-Joan Vinyes pilotant un Seat Leon 08 de l’Equip Monlau Competició van aconseguir el seu primer podi (tercera posició) en una prova vàlida per a la Copa d’Espanya de Resistència. A més Joan va arrodonir una excel·lent jornada inicial del meeting a l’aconseguir el millor registre en els entrenaments cronometrats i la volta ràpida en carrera. Tal com deia el pilot andorrà en acabar aquesta primera prova, a punt hem estat d’aconseguir el ple en aquesta cursa, el triomf l’hem tingut molt a prop. De totes maneres el resultat ha sigut molt bo.

Entrenaments lliures: Les sèries d’assajos lliures es van portar a terme sense sobresalts per als pilots andorrans. Aquest primer contacte amb la pista els va servir per adonar-se que estava molt bruta, això afegit a les altes temperatures que es van registrar a Albacete van provocar que els registres aconseguits pels germans Vinyes fossin superiors als marcats en la jornada de proves que van tenir ocasió de fer en aquest circuit fa més o menys un mes.
Entrenaments oficials: Joan va esperar fins a l’últim sospir de la seva maga d’entrenaments cronometrats per aconseguir un espectacular registre, 1’38.192, i la primera posició a la graella de sortida de la primera de les carreres. Cal destacar que el temps esmentat va ser el millor de les dues mànegues disputades. El pilot andorrà va superar en 8 dècimes al segon classificat de la seva sèrie, Jordi Nogués.
Per la seva part Amalia també va estar inspirada en la segona mànega, durant diversos minuts va estar situada entre els deu millors. finalment es va classificar en la 14a., posició, amb un temps d’1’41.323, a casí 3” de Alvaro Rodirguez que parant el crono en 1’38.587, va aconseguir la pole en aquesta segona sessió de cronometrats.
Segona pole consecutiva per a Joan en el campionat i per tant les coses començaven bé al circuit de La Torrecica, Una vegada acabades les sèries lliures, mirant la telemetria, vaig veure que a la zona de la xicane me la podia jugar i esgarrapar unes dècimes que podrien ser decisives. Ho vaig intentar i em va sortir perfecte, encara que vaig haver d’esperar al final per trobar una volta sense massa trànsit a la pista. En aquesta ocasió Amalia es mostrava molt satisfeta de la seva actuació, he seguit una línia ascendent durant tot el matí, és a dir en els cronometrats he millorat els temps que havia aconseguit en els lliures... llàstima que no hagi pogut aguantar entre els deu millors, han estat 6 dècimes les que m’han separat d’una posició que ens hagués donat mes opcions d’estar entre els millors en la segona carrera.

Primera Carrera.
Excel·lent inici de Joan que partint de la pole va aguantar els atacs inicials dels seus rivals i va mantenir la primera posició. El pilot andorrà va mantenir un fort ritme al capdevant que tan sols va poder respondre Jordi Nogués, mentre que Antonio Aristi, tercer pilot en discòrdia, va anar perdent contacte a mesura que passaven les voltes. Joan li va cedir el volant a la seva germana que també es va mostrar molt regular i va aguantar al primer lloc. Semblava que podia aconseguir el triomf, però li va sobrar l’última volta. Casas i Arruabarrena van aconseguir superar-la, de totes maneres el podi no es va escapar.
Segona Carrera: De sortida Amàlia va millorar dues posicions i va rodar durant diverses voltes en 12a., posició, fins que un accident múltiple va provocar que es parés la carrera i s’hagués de donar una segona sortida, aquesta vegada les coses no van ser tan favorables. Joan va recuperar diversos llocs, però a la part final de la prova va pujar la temperatura del motor i va haver de frenar la seva remuntada. Els germans Vinyes van completar la seva actuació a Albacete amb la 13a., posició en aquesta segona carrera.
Al final del meeting els pilots andorrans coincidian a fer una valoració molt positiva del cap de setmana viscut en La Torrecica, Joan comentava, en la meva vida havia passat tants nervis com al final de la primera cursa, en alguns moments vaig pensar que podíem guanyar, de totes maneres la tercera plaça és fantàstica i ens ajudarà tant a nosaltres com l’equip Monlau Competició, que estan fent un gran treball, a seguir lluitant per seguir millorant. En referència la final de la segona prova, Joan explicava així el que va passar, Em vaig passar bona part del meu relleu per fora de la pista avançant rivals, al final el frontal del cotxe era ple d’herbes i per tant el motor no es refrigerava, en l’última volta ha fallat bastant i al travessar la línia de meta he parat per seguretat.
Per a Amalia, sobretot, l’última volta de la primera carrera va ser molt intensa, al veure que m’avançava Arruabarrena vaig pensar que perdíem el podi, vaig lluitar al límit fins i vam anar uns metres en paral·lel, em van avançar però per sort una plaça del podi va ser per a nosaltres, estic molt contenta de tal com s’ha desenvolupat el cap de setmana en general.

Després de La Torrecica, la Copa d’Espanya de Resistència inicia el tradicional atur estival, la pròxima cita serà el primer cap de setmana de Setembre al circuit de Catalunya.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF