Cinquena plaça per als germans Vinyes al Circuit de Catalunya.
Joan va marcar el millor registre de tots els participants als entrenaments cronometrats.

Amalia Vinyes-Joan Vinyes al volant d’un Seat Leon 08 de l’Equip Monlau Competició van aconseguir una excel·lent cinquena posició a la classificació scratch, (quarts de la seva categoria) en les 2 hores de resistència disputades al circuit de Catalunya, vàlides per a la Copa d’Espanya de Resistència. Els germans Vinyes van quedar a 1’03.963 dels guanyadors, Toni Casas-Jordi Nogués (SEAT León 08), i a tan sol 63 mil·lèsimes de la quarta plaça.
La primera hora de competició la van acabar en la 12a., posició a 46” d'Alvaro Rodriguez-Antonio de la Reina líders en aquell moment. Cal recordar que el resultat d’aquesta primera hora era la classificació vàlida com a primera prova del meeting del circuit de Catalunya.

Entrenaments lliures:
A la pista del traçat català, els germans Vinyes van completar gairebé la totalitat de la primera mànega dels lliures amb Joan al volant i Amalia a la seva dreta donant una última repassada sobre el terreny per optimitzar les traçades. En els segons 45’ d’entrenaments privats, Joan va estar a la pista en els primers minuts, a continuació va ser la seva germana la que va intentar posar en pràctica tota la informació que va rebre unes hores abans.
Entrenaments oficials: Les dues mànegues de 20’ es van celebrar de manera correlativa quedant els cotxes en règim de parc tancat en els 5’ que hi havia entre el final de la primera i l´inici de la segona. Joan va disputar la primera i una vegada més aquesta temporada, van tres, va ser el més ràpid dels 45 equips que van prendre la sortida amb un registre de 2’00.394. Amalia també va estar encertada en la segona mànega i va parar el crono en 2’04.505, situant-se en la 15a., plaça de la seva sèrie.
Una vegada acumulats els registres dels dos pilots de cada equip, els germans Vinyes es van situar en el 7è., lloc d’una classificació en la qual, en aquesta ocasió, també estaven inclosos els vehicles de les categories D1 i D2. En total 87 equips.
Una altra pole per a Joan, que abans de començar els entrenaments oficials comentava, si volem estar entre els millors a la carrera, hem d’aconseguir una posició entre els deu millors de la graella de sortida. El pilot andorrà va sortir a per totes i encara que no va ser fàcil, va aconseguir el millor registre de tots els participants, la meva intenció era fer una volta d’escalfament i llançar-me per aconseguir un bon temps. A la primera no va ser possible, suposo que els pneumàtics encara no tenien la temperatura correcta i en una de les frenades el cotxe se’n va anar del darrere. Ho vaig tornar a intentar en la següent i en aquesta ocasió sí que les coses van sortir com esperava. Penso que si hagués sortit bé a l’inici alguna décima hauríem rebaixat... , de totes maneres hem aconseguit l’objectiu que ens havíem marcat i sóc optimista amb vista a la carrera de demà.

Carrera. En aquesta prova va ser Amalia la que va estar al volant del Leon a la sortida. En aquesta primera hora de carrera els germans Vinyes van estar conservadors per poder completar les dues hores de competició posant gasolina una sola vegada (cada vegada que es posava combustible s’havia de parar 3’ obligatòriament). A mesura que passaven les voltes perdien terreny respecte als seus rivals directes, encara que era evident que aquest temps era recuperable parant una sola vegada a posar gasolina. Després de la primera hora de competició ocupaven la 12a., posició i a partir d’aquest moment, amb rodes noves i sense haver de pensar en conservar, primer Joan i a la part final de la carrera Amalia es van llançar a l’atac que els va portar a la cinquena posició final, encara que van travessar la línia d’arribada en paral·lel amb el vehicle que els va precedir a la classificació final.
Al final de la carrera, els pilots andorrans estaven molt satisfets de tal com s’havia desenvolupat el cap de setmana al circuit de Catalunya, Amalia va tenir la difícil papereta d’iniciar la carrera i ho va fer sense problemes, he intentat fer el que m’havia comentat el meu germà, és a dir sortir sense arriscar i a partir d’aquí canviar abans de l’habitual (a menys revolucions) per gastar menys gasolina. Estic contenta tant de com ha anat la carrera com del resultat. En aquesta ocasió t’havies de concentrar en més coses si comparem amb les proves anteriors i repeteixo estic contenta de com ha anat el cap de setmana. Per la seva part Joan coincidia amb la seva germana en línies generals, És cert que la carrera abans d’iniciar-se era com un puzle, hi havia moltes peçes a encaixar perquè tot quadrés al final. Els canvis de pilot, rodes, gasolina, ... en fi crec que l’estratègia que hem escollit era la bona i potser ens ha faltat una mica de sort en els avançaments en el meu primer relleu, m’he trobat amb grups de cotxes als que no era fàcil avançar en segons quines parts del circuit. També hagués estat favorable per als nostres interessos que hagués fet mes calor aquest diumenge a la pista catalana.

L’última prova de la Copa d’Espanya de Resistència es disputarà al circuit de Xerez el mes d’octubre Vinent, concretament els dies 11 i 12.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF