Problemes mecànics trenquen el ritme de Vinyes-de Diego-Vinyes.

Joan Vinyes-Amalia Vinyes-Marcos de Diego (Seat Leon 08) van acabar les 24 hores Quadis de Barcelona en la 13a., posició, amb un total de 589 voltes a 49 de l’equip guanyador Palència-Puig-Balcazar-Gutierrez (Seat Leon 08). La prova de l’equip Monlau-Scalextric racin Team 1 va estar marcada pels problemes mecànics que es van iniciar en la novena hora de carrera i que es van anar succeint de manera aleatòria durant bona part de la nit.

La present edició de la prova de resistència del circuit de Catalunya es va iniciar amb bones sensacions per l’equip dels pilots andorrans. Joan va completar una excel·lent mànega d’entrenaments oficials aconseguint el tercer millor registre (1’58.559) i per tant una plaça en la segona línia de la graella de sortida. En els entrenaments nocturns el pilot andorrà va estar una altra vegada entre els millors, en aquesta ocasió segon classificat amb un temps de 2’01.448. Joan catalogava d’excel·lent aquesta primera jornada de competició en el Circuit de Catalunya, en les carreres amb moltes hores per davant estar en les primeres posicions en el moment de la sortida no és determinant, però sempre dóna moral i demostra que tot funciona, demà intentarem posar un bon ritme sense preocupar-nos massa de la classificació encara que sempre intentant mantenir les distàncies amb els líders.

L’inici de la prova es va desenvolupar tal i com va comentar Vinyes al final de les mànegues d’entrenaments. El pilot andorrà va protagonitzar una bona sortida, va arribar a situar-se en segona posició encara que a partir de la tercera volta no va tenir inconvenient en que els que tenien pressa des de l’inici el superessin. La seva germana Amalia i de Diego també van seguir el mateix criteri i després del primer terç de la prova estaven situats en una excel·lent sisena plaça i amb opcions d’atacar per situar-se entre els cinc millors en el moment que el pilot madrileny va iniciar el seu segon relleu. I aquí va començar el calvari per als de Monlau, en una frenada el disc de fre de la roda davantera esquerra es va trencar i de Diego va arribar com va poder (sense frens) al box, després de pràcticament una hora van poder sortir a la pista, però en la 25a., posició. Van recuperar fins a la 10a., plaça però llavors va ser un buje el que no va resistir l’esforç... en fi les coses es van complicar una altra vegada i al final l’objectiu va ser acabar la prova i, com és normal, si es podia recuperar alguna posició millor. Aquest objectiu si es va aconseguir.

Una vegada acabada la prova i amb els aspectes que delataven el cansament acumulat de 24 hores de competició, els tres pilots coincidien que estaven molt satisfets per haver creuat la línia de meta, acabar una prova tan llarga en la que a més es produeixen circumstàncies difícils de preveure sempre és una satisfacció, encara que et queda l’espina clavada que amb una mica de sort hauríem estat bastant més amunt. Crec que el plantejament era el correcte i el primer terç de la prova tot va sortir bé, però... ho seguirem intentant. Eren les paraules de Joan a l’arribar al box una vegada acabada la carrera. De Diego va viure en primera persona el moment decisiu de la prova, una vegada completat el relleu següent es mostrava esperançat, ha estat sens dubte un moment complicat perquè no sàvia el que había passat, després tot ha anat bé, fins i tot hi ha temps per recuperar posicions. Per la seva part Amalia, encara que molt cansada al final, no podia dissimular la seva alegria, la meva progressió, personal comparant amb l’any passat ha estat molt bona. Estic particularment satisfeta amb els temps que he marcat a la nit, una situació sempre difícil i a la que que no estic habituada. L’únic però és que amb una mica de sort... són les carreres i cal acceptar-lo.

Clasificació final de les 24 hores Quadis de Barcelona.

1.- Palau-Puig-Balcazar-Gutierrez (Seat Leon) 638 voltes, 2.- Clos-Soldevilla-Villamil-Perez Aicart a 1 volta, 3.- Nogues-Monjo-Saez Merino-Veiga a 2 voltes ... 13.- Vinyes-de Diego-Vinyes a 49 voltes.