Llovera-Vallejo volen seguir millorant a Les Açores.

Albert Llovera-Diego Vallejo (Fiat Grande Punto S2000) han aconseguit superar la primera etapa del 43 Rallye SATA Les Açores en una meritòria 22a., posició. El pilot va superar moments complicats en la segona secció del ral·li (primer pas per Feteiras, Sete Cidades i Pico da Pedra) per continuar amb una excel·lent remuntada que espera culminar demà en el decurs de la segona etapa.
Tal i com era d’esperar l’Açores 2008 està dominat pels equips portuguesos, Magallaes-Magallaes (Peugeot 207 S2000) és el líder provisional, seguit de Peres-Silva (Mitsubishi Lancer Evo IX), a 22” i de Pons-del Barrio (Mitsubishi Lancer Evo IX), a 54”. .. Llovera-Vallejo (Fiat Grande Punto S2000) a 10’14”.

La prova portuguesa es va iniciar dijous (dia 3) amb la disputa d’una superespecial d’1,7 kms., en la que sortien dos equips a la vegada. Sense cap mena de dubte, Llovera es va erigir com el gran protagonista d’aquest inici del ral·li. Albert no s’ho va pensar dues vegades i va protagonitzar un espectacular salt que va arrencar l’ovació de la tarda del gran nombre d’espectadors presents (uns 4000) al circuit, una ovació que es va repetir quan l’andorrà va superar al seu rival en la línia d’arribada. Al final Llovera va comentar, si es tracta d’una especial espectacle cal donar-lo, els aficionats és el que esperen i nosaltres hem posat tot de la nostra part per no defraudar-los.

La continuació de la primera etapa no ha estat tan favorable per als interessos del pilot de Fiat, a la primera especial ens hem trobat amb una cinta mal col·locada que ens ha tret del recorregut de la prova. Al donar-nos compte hem rectificat encara que el temps perdut era irrecuperable. He perdut una mica la concentració i això ho he notat a la resta del bucle, els temps no han sortit i hem baixat molts llocs a la classificació. Després del pas per l’assistència, les coses han millorat de manera notòria, en el segon pas per Feteiras hem rebaixat més d’1’ el nostre registre anterior, a partir d’aquí el nostre ritme se n’ha anat incrementant per acabar la jornada molt a gust al volant del FIAT i recuperant posicions en la classificació del ral·li. Així doncs el pilot andorrà es mostra molt optimista i capaç de seguir la línia ascendent iniciada avui, el cotxe està funcionant a la perfecció i nosaltres ens hem adaptat a unes pistes en les que no havíem competit. Les especials de la segona etapa són fins i tot més llargues, sobretot al matí, per tant és evident que queda molt ral·li per davant i si estem al mateix nivell que avui, tenim possibilitats d’acabar entre els quinze primers el que seria un excel·lent resultat en el nostre debut a les Açores.

La segona etapa, que es disputarà durant la jornada de dissabte (dia 5). S’iniciarà a les 8h30 des del parc tancat situat en ple centre de Punta Delgada. En total els participants hauran de superar nou especials (sis diferents) que sumen 123,94 kms., de velocitat dels 431,90 kms., que té en total el recorregut.


(Els horaris que s’esmenten corresponen a la franja horària de les Illes Açores)

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF