Llovera-Vallejo entre els 15 millors del Rallye Açores 2008.

Albert Llovera-Diego Vallejo (Fiat Grande Punto S2000) van aconseguir el seu objectiu a l’illa de San Miguel, al completar el 43 SATA Ral·li de les Açores i a més en una excel·lent 14a., posició. El pilot andorrà, que va iniciar amb dubtes la primera etapa, es va anar assentant a mesura que avançava el ral·li protagonitzant un final fantàstic en el que va aconseguir situar-se de manera regular entre els quinze millors de cadascuna de les especials.
Al final de les dues etapes el podi va ser integrament per als pilots portuguesos. Els dominadors absoluts de la prova van ser Magallaes-Magallaes (Peugeot 207 S2000), quedant a continuació Pascual-Duarte (Peugeot 207 S2000), a 2’05” i Fontes-Costa (Fiat Grande Punto S2000), a 2’27”... Llovera-Vallejo (Fiat Grande Punto S2000) a 20’05”.
La prova de campionat portuguès ha estat tan dura com s’esperava, en aquesta segona jornada els abandonaments s’han succeït, el cansament ha fet efecte tant en les mecàniques com en els pilots. Han estat un total de 24 els equips que han aconseguit pujar al podi final, la resta (44 van iniciar el ral·li) es van quedar en l’intent d’arribar a l ‘esmentat podi de Ponta Delgada.

Llovera-Vallejo, s’havien plantejat en aquesta segona etapa mantenir el ritme del final del día anterior i conservar la mecànica, les especials de les seccions inicials d’aquesta segona jornada de competició eren més llargues i més tècniques, així doncs l’esforç es multiplicava, no hi havia un instant de descans. Hem començat el dia remuntant posicions i així hem seguit fins al final. Tan sols hem tingut un problema en el segon pas per Tronqueira, en el que hem desllantat i la roda ha anat perdent pressió, per sort de manera lenta. El crono, respecte a la primera passada, ha estat mig minut superior, però hem pogut seguir sense altres conseqüències. El pilot andorrà no podia ocultar la seva satisfacció a l’arribar a l’última assistència, acabar el ral·li era a priori l’objectiu i ho havia aconseguit, estem en un any de canvi, del Stilo hem passat a un S2000, i el nostre inici en el campionat d’Espanya ha estat difícil, a Guijuelo vam acabar el nostre primer ral·li i a Lanzarote ja vam estar donant guerra entre els Grup N. Un resultat tan treballat com l’hem aconseguit a l’Açores sempre et dóna uns plus de moral per seguir lluitant, a més de ser la confirmació de que estem en la línia correcta, que sens dubte ens portarà a repetir amb el Grande Punto els èxits que vam obtenir amb el Stilo.

Així doncs, el final del Rallye de les Açores per a Albert Llovera va ser el més optimista dels previstos. El pilot andorrà i el seu copilot Diego Vallejo van pujar al Fiat Gran Punt al podi final on ho van celebrar amb els tècnics de PCR Sport, mentre els presents no van deixar d’aplaudir i animar a un Llovera que ha sabut connectar amb els aficionats de l’illa de San Miguel des que es va iniciar el ral·li.

A partir d’aquest moment l’objectiu tornarà a ser el Campionat d’Espanya de Ral·lis sobre terra, la pròxima cita és els dies 20 i 21 de setembre a ¿ ?, la ubicació encara no està confirmada.