Albert Llovera torna a l’asfalt en un escenari semidesconegut.

Albert Llovera i Diego Vallejo han finalitzat el reconeixement de les especials en les que a partir de les 7h30 de divendres que ve, (dia 3 d’octubre) disputaran el 44 Rallye Catalunya Costa Daurada. Per al pilot andorrà la cita té una motivació especial, tornarà a disputar un ral·li sobre asfalt amb l ‘afegit que ho farà al volant del seu Fiat Grande Punto S2000, un cotxe del qual ja coneix les reaccions sobre terra i que espera descobrir quin és el seucomportament en asfalt, concretament en el de les especials de la prova catalana del Campionat del Món de Ral·lis.

Precisament en els reconeixements, Llovera ha pogut comprovar que poca cosa queda del recorregut en el que va tenir ocasió de competir fa dos anys, Queden un parell de trams d’aquella edició i n’hi ha algun que es fa al revés. Pocs detalls del traçat, per no dir cap, recordava d’aquella edició a l’iniciar els reconeixements. Podem dir que el nostre retorn a l’asfalt el farem en un traçat nou i a més pilotant un S2000 que potser és la novetat més destacada. Una característica que no ha canviat en referència a les especials del Ral·li Catalunya és la seva longitud, és una prova del mundial i per tant físicament és molt exigent, hi ha cinc trams que superen els 20 kms., i un d’ells (El Priorat-La Ribera d’Ebre) arriba gairebé als 40 kms. No serà fàcil, però aquesta dificultat ja l’hem previst, un fisio m’ajudarà a recuperar els meus braços a cada pas per l’assistència, d’aquesta manera espero tenir l’opció de disputar al límit cadascuna de les tres etapes.
Com comentava Albert, la gran novetat serà el seu debut al volant del Fiat Grande Punto S2000 amb especificacions d’asfalt, estic ansiós per notar les sensacions del Punto sobre asfalt. Els tècnics de PCR van començar a treballar en el canvi d’especificacions just després de la carrera de terra de Lleó. Abans de començar els reconeixement vam fer un primer test, en el que vam tenir un problema a les frenades. És a dir que ara mateix els esforços del meu equip estan centrats a trobar la solució al problema esmentat. Dijous aprofitarem al màxim el shakedown per deixar el FIAT amb la millor posta a punt.

Per aconseguir el seu objectiu de completar el Catalunya 2008, Llovera-Vallejo hauran de superar un total de 18 especials (9 diferents) dividides en tres etapes. En total 1313,99 kms., dels que 353,62 kms., són de velocitat. Els trams cronometrats a disputar en la primera etapa (divendres dia 3) seran: La Mussara, 20,48 kms., Querol, 21,26 kms., i Montmell 24,14 kms., els tres s’hauran de superar dues vegades cadascun abans d’arribar al podi de Salou, totalitzant en aquesta primera jornada 511,52 kms.,dels ques, aproximadament, una quarta part són cronometrats.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF