Josep M. Dabad: No ha pogut ser.

Josep M Dabad (FA) no es va poder classificar entre els 34 elegits del sector Europa Oest en la prova vàlida per a la classificació del Campionat de Europa que es disputarà en Braga (Portugal) el dia 3 d’Agost. El cap de setmana va ser molt irregular, les tandes d’entrenaments oficials van tornar a ser el seu punt feble i va marcar de manera negativa el desenvolupament de la resta de la competició.
Quant a elements externs que van trencar el ritme de la competició cal destacar a la pluja, el vent i la baixada de temperatures. Just en el moment de tornar a començar les sèries classificatòries de dissabte a la tarda es va produir el canvi radical del decorat al qual alguns pilots es van adaptar millor que altres.

Els entrenaments oficials, com queda dita van seguir el guió habitual per a Dabad. No va poder repetir els registres que havia obtingut unes hores abans en els entrenaments lliures i va quedar relegat a una posició que li situava en les línies posteriors de les diferents mànegues de classificació.
En les mànegues classificatòries, en les que va disputar durant el matí de dissabte va semblar que la recuperació era possible. Al pilot andorrà se’l veia molt solt en el moment de remuntar posicions i va aconseguir el seu objectiu, es va situar 17a i 12a respectivament en les primeres. La continuació no va ser tan positiva, amb el canvi de condicions de la pista, en els inicis de les mànegues els tocs i sortides de pista van ser més habituals i ...

Dabad s’havia marcat l’objectiu de disputar la final d’aquesta classificatòria de l’europeu de KF2 i no ho va aconseguir, és cert que malgrat que sabia que era complicat pensava que tenia alguna oportunitat si estava encertat en els oficials. Havia de jugar-me el tot pel tot en les classificatòries i així ho vaig fer, vaig començar bé però amb l’arribada de la pluja ... també és cert que el nivell dels participants era molt alt i era conscient des de l’inici que aconseguir el meu objectiu era molt complicat. Cal destacar que el pilot andorrà va viure una tercera mànega que es va fer interminable, Vam haver de sortir fins a tres vegades a la pista per completar les nou voltes de la tercera mànega, en les primeres es va posar a ploure, es va declarar la prova en mullat i una altra vegada a la pista amb l’asfalt mullat. Llavors va ser un lleuger accident en el que van estar implicats dos comissaris de pista el que ens va portar al pre-parc de sortida. A la tercera va ser la vençuda. A partir d’aquest moment no vaig aconseguir recuperar la concentració i si quedava alguna possibilitat de recuperar posicions la vaig acabar de perdre.

Amb la prova disputada a La Ciutat del Motor d’Aragó, s’acaba la primera part de la temporada per a Dabad, la del seu debut en la categoria KF2. Durant les vacances el pilot andorrà no descuidarà la seva preparació ja que el seu objectiu prioritari en la continuació és estar entre els millors en les proves del Campionat de Catalunya.

Classificacions del meeting de clasifiación per al Campionat d’Europa de Kàrting 2008, categoria KF2.