Vinyes-Mercader pugen al esglaó mes alt del podi de 2RM.

En el Ral·li de Cabanas, Joan Vinyes-Jordi Mercader van acabar dalt del podi de la categoria de 2 rodes motrius (7a., posició scratch) en la prova que significava el debut del Renault Clio R3 en el Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra. El pilot andorrà va dominar amb claredat la seva categoria, va superar Valdes-Bañobre (Ford Fiesta FT) i Villanueva-Muñoz (Peugeot 206), que el van acompanyar al podi, en més de 9’,
Els Mitsubishi van tornar a copar el podi absolut de la prova. El triomf va correspondre a l’equip local Vidal-Lema que va saber decidir a favor seu el duel que va mantenir durant tota la jornada amb Lemes-Julià. Sola-Sanchez, penalitzats per una punxada, van haver de conformar-se amb la tercera plaça.
L’inici de la prova va estar marcat per una climatologia que amenaçava pluja, un element que hauria complicat el pas dels pilots per algunes de les especials. L’amenaça no es va consumar i el ral·li va acabar disputant-se sota el sol i una temperatura estiuenca.

Vinyes-Mercader van iniciar el ral·li a bon ritme, es van situar des de la primera especial com a líders de la categoria de 2RM i entre els deu millors de la prova. En aquesta situació es va mantenir en el decurs de tota la prova mantenint interessants duels amb els Mitsubishi de tracció total de Marquez i Muñiz sobretot. Al final el pilot andorrà no va poder mantenir el ritme de l’asturià mentre si va poder aguantar els atacs de Muñiz que va arribar a estar a tan sols 10”. A l’últim parcial Vinyes va aconseguir situar-se en la cinquena posició scratch de l’especial i evitar qualsevol sorpresa d’última hora.

L’objectiu del Ral·li de Cabanas era provar el Clio R3 sobre terra i segons Vinyes el cotxe ha respost a les expectatives creades, tot ha funcionat a la perfecció i crec que hem corregut molt, això sí en un traçat que no s’adaptava a les característiques d’un vehicle de dues rodes motrius. En les fortes pujades de recorregut els 4x4 ens treien un temps que era impossible de recuperar en altres zones més favorables. Estic molt satisfet de com s’ha desenvolupat el ral·li encara que m’hauria agrada que haguessin participat els pilots que aquesta temporada han destacat entre els 2RM. No hi ha dubte que Vinyes deixa Cabanas amb la moral reforçada amb vista a la part final de la temporada d’asfalt, d’aquí a tres setmanes intentarem tancar la temporada d’asfalt amb un bon resultat en el Costa Brava, confirmant el nostre primer lloc en la Clio Cup de ral·lis i sense deixar de mirar la classificació scratch final, tancar el campionat d’asfalt amb el millor resultat de l’any (és a dir pujar al podi absolut) seria sens dubte una satisfacció afegida.

Tal com comenta el pilot andorrà la pròxima cita del seu dens calendari és el Ral·li Costa Brava, puntuable per al Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, es disputarà els dies 7 i 8 de novembre amb la localitat de Lloret de Mar com a nucli central de la prova.
Classificació scratch del Rallye de terra de Cabanas.
1.- Vidal-Lema (Mitsubishi Lancer Evo VIII) 57’54.4, 2.- Lemes-Julia (Mitsubishi Lancer Evo IX) , a 0’10.2, 3.-Sola-Sanchez (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 1’26.1, 4.-Antelo-Vazquez (Mitsubishi Lancer Evo VII) a 1’50.2., 5.-Martí-Garduño (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 3’38.7, ... 7.-Vinyes-Mercader (R/Clio R3) a 4’33.4 .

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF