Màxima competència per a Vinyes-Mercader en el Rallye du Var.

Després de vèncer la Copa Clio Cup 2008 de ral·lis espanyola, Joan Vinyes-Jordi Mercader no volien acomiadar la temporada sense mesurar les seves forces amb equips que han pilotat en el decurs de l’any un Renault Clio R3 en els seus països d’origen. L’oportunitat va sorgir, i el pilot andorrà no va dubtar a aprofitar una de les poques dates lliures del seu ajustat calendari per disputar el 54 Ral·li du Var, prova que es disputarà a partir de divendres que ve (dia 28) i que tanca el campionat francès d’asfalt.

El ral·li que organitza l’ASA Club du Var, tindrà en la seva 54a., edició un recorregut amb 10 especials (5 de diferents) que sumen 231,92 kms., distribuïdes en 3 etapes. Durant la primera jornada de competició (dia 28), els equips participants hauran de superar Gonfaron (35,95 kms.), Pignans (16.30 kms) i Mormes les Mimosas (10,70 kms.), una sola vegada cada especial. Durant la segona etapa (dia 29) seran cinc els trams de velocitat a disputar, Pignans (16,30 kms) i Collobrieres (18,10 kms.), dues vegades cadascun i tan sols un pas per Vidauban (32,11 kms.). Diumenge (dia 30) es decidirà de manera definitiva la classificació del ral·li amb la segona passada per Gonfaron i Vidauban.

Vinyes afronta el ral·li del campionat francès amb les mateixes ganes de sempre encara que amb connotacions diferents, serà sens dubte una carrera diferent, sortirem sense referències, en bona lògica els pilots francesos que dominen la categoria en el seu campionat han d’estar per davant... nosaltres procurarem imprimir un fort ritme des de l’inici per veure on ens situem al final de les tres primeres especials, després? ja veurem, el que si és clar és que anem a lluitar per ser el millor equip estranger entre els Clio R3 i per estar el mes amunt possible en la classificació de la nostra categoria. No ho tindrà fàcil el pilot andorrà ja que són 24 els equips que disputaran la prova al volant d’un Clio R3, dels quals 10 són equips estrangers. Una altra de les dificultats a superar és el desconeixement del traçat, estic d'acord que amb tres passades per cada especial és molt difícil arriscar al màxim, per començar tenim un tram de gairebé 36 kms., ... en fi posarem tot de la nostra part per aconseguir l’objectiu esmentat.

La Costa Blava francesa, concretament la localitat de Sainte-Maxime, acollirà una vegada més als participants de la prova. En diferents instal·lacions de l’esmentada localitat s’ubicaran l’oficina permanent de la carrera, sala de premsa, verificacions, parc d’assistència... L’única excepció serà el parc d’assistència del shakedown que estarà situat a Le Muy.
L’inici de la primera etapa del 54 Rallye du Var està previst a les 14h40 de divendres que ve (dia 28), seran tres jornades de dura competició les que hauran de superar els prop de 200 equips inscrits, abans d’entrar el seu vehicle al parc tancat final el proper diumenge (dia 30) a partir de les 11h42.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF