Albert Llovera comparteix la seva experiéncia al volant.

Sense practicament temps de recuperar-se de l’esforç realitzat a Guijuelo (Salamanca), Albert Llovera va estar el passat dilluns (dia 12 de maig) a les instal·lacions del Circuït de Catalunya on va fer de monitor en una jornada organitzada per In Guidosimplex i dedicada a la seguretat en la conducció per a discapacitats. Van ser 45 les persones amb diferents discapacitats, la majoria amb vehicle propi, els que no van perdre detall de les explicacions que va impartir Llovera, tant a nivell teòric com pràctic, amenitzades amb el seu habitual bon humor.

El pilot andorrà habituat a aquests cursos, es va trobar en aquesta ocasió diferències rellevants, aquesta vegada m’he trobat amb un nivell de preparació dels participants bastant superior a altres vegades. Diversos dels assistents estan competint en proves de cotxes i/o kàrting, i per tant la seva curiositat va enfocada en com poder anar més ràpid a les competicions. De totes maneres Llovera no perd de vista en cap moment que la cosa més important és la seguretat al volant, hem fet grups de diverses persones i després d’unes voltes, els feia comentaris tant respecte a la conducció, com la seva situació a l’interior del vehicle, per exemple. Una vegada acabada la xerrada intentaven aplicar el que els havia comentat i si ho creien convenient insistíem en els punts que no havien quedat clars. Han estat gairebé 10 hores de treball, molt intenses però a la vegada molt positives per a tots els assistents.
Era la primera vegada que es feia un esdeveniment d’aquestes característiques en el Circuit de Catalunya i sembla que no serà l’última, he tingut ocasió de parlar amb alguns dirigents del Circuit que han vingut al llarg de la jornada i m’han comentat que han quedat sorpresos de la gran quantitat de persones que han seguit la jornada, del treball que fèiem amb ells i que faran el que estigui en la seva mà perquè aquests cursos de seguretat en la conducció se segueixin impartint en les seves instal·lacions. Segons la meva opinió, aquestes jornades s’haurien de fer més sovint però amb menys persones, d’aquesta manera podria fer un treball més directe amb cadascun d’ells.

Així doncs, Llovera, que es troba immers en un procés d’adaptació al seu Fiat Gran Punt S2000, traurà temps d’on no n’hi ha per seguir compartint la seva experiència adquirida a base de molt treball durant vint any competint per circuits i/o carreteres, tant d’asfalt com de terra, de tot Europa.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF