Alex Bercianos rep el recolzament de Credit Andorrà.

Després de superar amb èxit la pretemporada més convulsa de la seva carrera esportiva, Alex Bercianos i Adrià Aragó esperen amb impaciència poder pujar al Mitsubishi Lancer Evo X de l’equip RMC Esport, per iniciar el 31 Ral·li Cantàbria-Infinita, és a dir el seu debut en el Campionat d’Espanya de Ral·lis 2009, concretament en la categoria PRR Producció, l’única del calendari espanyol de l’especialitat que inclou proves d’asfalt i de terra.

Bercianos, que s’ha fet com a pilot als programes de formació de l’Automòbil Club d’Andorra, va tenir el suport incondicional des del mateix inici del nou projecte tan de l’A.C.A., com del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) que també es va mostrar molt receptiu a les necessitats del flamant guanyador de la seva copa de promoció al Campionat de Catalunya de l’especialitat. Les dues entitats han multiplicat esforços per portar a bon port un projecte molt ambiciós de vital importància per a la progressió d’aquest jove pilot.
Malgrat tot, faltava quadrar el pressupost, les negociacions entre l’entitat financera Credit Andorrà i l’A.C.A., van donar els seus fruits i Alex Bercianos serà el primer pilot que es beneficiarà d’un acord que permetrà a pilots joves d’Andorra afrontar reptes de nivell internacional.

Així doncs el canvi que afronta Bercianos durant la present temporada és espectacular en tots els sentits, és cert i en aquest aspecte també hem tingut una pretemporada molt densa. Hem iniciat el procés d’adaptació a l’Evo X i a més també hem fet algun test sobre terra que en principi són les dues grans novetats de l’any, a més dels recorreguts dels ral·lis que anirem descobrint a les respectives jornades de reconeixements. Tot i aixì, el campió del Volant RACC 2008 es mostra confiat en les seves possibilitats i en aquests moments amb moltes ganes de començar a competir, Som conscients que aquest any serà dur i que hi ha moltes coses per aprendre i assimilar amb rapidesa, estem preparats per a això i posarem tot de la nostra part per no defraudar als que han confiat en les nostres possibilitats. Els rivals ? Ja hi haurà temps de conèixer-los i veure en quina situació estem. Les referències que tinc són que la majoria té molta experiència, en aquest aspecte ens superen, en il·lusió i ganes de fer-ho bé segur que, com a mínim, estem igualats.

Per començar la temporada, Bercianos-Aragó hauran de superar un recorregut de 549,35 kms., dels quals 165,58 kms., seran de velocitat, repartits en 8 especials. A les seccions matinals de la prova les especials a superar, dues vegades cadascuna, seran: San Pedro del Romeral (20,25 kms.) i Sant Roque-Villacarriedo (28,05 kms). En la continuació, després d’un reagrupament d’1 hora al parc d’assistència de Torrelavega, dues passades per San Antonio-Villanueva (14,01 kms.) i Vierna-Les Piles (20,48), decidiran les classificacions de les diferents categories de la prova organitzada, una vegada més, per la A.D. Peñucas.

El moment de la veritat per els participants arribarà dissabte que ve (dia 16), a partir de les 7h30, al podi situat a l’Av. Stadium del Sardinero a Santander, en aquest moment començarà una nova edició del Ral·li Cantàbria-Infinita, una prova habitual del calendari del Campionat d’Espanya de ral·lis d‘asfalt, en la qual aquesta temporada Bercianos-Aragó faran els seus primers quilòmetres competint al volant d’un Mitsubishi Lancer Evo X.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF