A Cantàbria, Bercianos-Aragó superen un inici complicat.

Alex Bercianos-Adrià Aragó no van poder completar la seva primera participació en el Ral·li Cantàbria a causa del trencament d’una roda, en la primera passada per San Antonio-Villanueva. Fins al moment d’abandonar, Bercianos estava fent un ral·li molt regular, complint amb l’objectiu que s’havia marcat abans de l’inici, que no era un altre que iniciar el període d’adaptació tant al nou vehicle com unes proves de característiques molt diferents a les que estava acostumat.
Els compassos inicials del 31è Ral·li Cantàbria van posar a prova l’enteresa de Bercianos. Durant el shakedown (test previ al ral·li), va viure la primera lliçó pràctica del seu primer ral·li fora de Catalunya. L’incident, que va marcar la seva participació al Cantàbria 2009, es va produir quan no havia superat el primer quilòmetre de test, a causa de l’oli que hi havia sobre l’asfalt.

Aquest era el relat del mateix pilot sobre l’incident a l’arribar a l’assistència de Torrelavega, no havíem superat el primer quilòmetre del shakedown, quan al frenar he perdut el control del cotxe de manera inesperada copejant contra les pedres de l’entrada d’un finca. El motiu de la sortida ? Sembla que un dels cotxes que ens precedia va trencar el motor a la zona i nosaltres al frenar ho vam fer sobre una placa d’oli que hi havia a l’asfalt, ¿?. Aquest incident ha canviat de manera radical el plantejament que havíem fet per al Cantàbria. L’aparença de la part dreta del frontal del cotxe no era per sentir-se optimista de cara a que Bercianos pogués estar al podi de sortida unes hores més tard, en aquesta ocasió les expectatives negatives no es van confirmar i pilot del RACC Motor Esport va estar en l’esmentat podi. Els mecànics de l’equip RMC van treballar ràpid i bé i per sort vam poder disputar la prova i recuperar, almenys en part, la confiança que teníem en les nostres possibilitats abans de començar el desplaçament a Santander.
La disputa de la prova va començar amb bones sensacions encara que no lliure de problemes, A la primera especial hem punxat, una vegada arreglat hem anat a bon ritme malgrat que l’escenari no era gens favorable. Llástima de no haver pogut seguir el ral·li fins al final, la nostra prioritat ara mateix es acumular experiència al volant de l’Evo X.

Dissabte que ve Bercianos-Aragó tindran una nova oportunitat per continuar el seu procés d’adaptació. Aquesta vegada serà sobre terra i la prova en la que competiran serà el Ral·li de terra de Guijuelo, segona carrera del Campionat d’Espanya de Ral·lis de l’especialitat esmentada.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF