El X-TREM d’Andorra 2009 supera les previsions previstes.

La segona edició de la X-TREM d’Andorra es va disputar el passat cap de setmana (dies 9, 10 i 11 d’octubre) amb la presència d’especialistes de quatre nacionalitats que van fer les delícies del gran nombre d’aficionats que es van acostar a Sant Juliá de Loria per viure en directe el desenvolupament de la competició. Els organitzadors de l’esdeveniment, amb Albert Cabanes i Ramón Pujol al capdavant, van veure com es completava la llista d’inscrits amb el màxim d’equips previst (25) dies abans de la celebració de l’edició 2009 del seu trial.
Una parella de reconegut palmarès a nivell europeu, la formada pels germans belgues Antoine Reul-Benoit Reul, van aconseguir el triomf en la categoria X-TREM, mentre que la primera plaça entre els equips de la categoria PREPARATS, va ser per a l’equip francès format per Sebastien Arnold-Franck Polo.

Tal com queda esmentat, la llista d’inscrits va quedar completa amb la presència d’1 equip belga, 7 espanyols, 8 francesos i 9 andorrans. Cal destacar, entre els equips andorrans, l’absència de la parella formada per Cabanes-Pujol, l’equip que mes s’ha prodigat en competicions europees, que en aquesta ocasió van estar concentrats en les tasques organitzatives.
En referència el recorregut cal mencionar que les zones estaven dissenyades a un costat i a l’altre de les carreteres CS111 (Bisissarri-Coll de la Gallina) i la CS112 (Bissisarri-Aixàs), de fàcil accés per als aficionats que van acudir a la cita. Durant les dues jornades de competició (dissabte i diumenge 8 hores diàries) els equips havien de superar un total de 30 zones, dissenyades en esc escenaris variats (pedres soltes, fang. terra,...) i amb una característica comuna, els forts desnivells que havien de superar els vehicles.
A més també es van disputar dues seccions nocturnes (divendres i dissabte 5 hores diàries) per localitzar 20 punts d’orientació i superar 5 zones. Completaven el recorregut, 5 zones de treball en equip ( els 25 inscrits de van dividir en 2 equips), que van ser les que van servir als participants per entrar en matèria divendres.
Cal mencionar que el temps de durada permès per completar les zones anava de les 2 hores les més complicades als 30’, que era el temps que es permetia per fer les nocturnes.

En la categoria X-TREM l’equip belga va fer bons els pronòstics des de l’inici, van dominar la classificació des del tret de sortida traient el màxim partit de l’excel·lent preparació del seu vehicle, l’únic amb les quartes rodes direccionals. L’emoció va estar per veure en quin ordre es situaven els dos equips que lluitaven per a les posicions restants del podi. Jaume Guardiola-Josep Sola van acabar segons la primera jornada amb 9000 punts d’avantatge sobre Andoni Torrontegui-Javier Ozaeta, que van tenir problemes en la direcció del seu vehicle. La reacció de l’equip basc durant l’últim dia de competició va ser espectacular i al final es van haver de conformar amb la tercera plaça però a menys de 900 punts de Guardiola-Sola.
La categoria PREPARATS, va ser dominada per Arnold-Polo que van acabar la primera jornada netament destacats. Per darrere Bringué-Simó i Montserrat-Raventós van acabar en aquest ordre separats per tan sols 831 punts. La igualtat no es va poder mantenir durant el dia següent, l’equip andorrà es va distanciar des de l’inici i va confirmar la seva segona plaça amb una còmoda diferència al seu favor.

Al final de la X-TREM Challenge Andorra 2009, Cabanes i Pujol no podien dissimular la seva satisfacció pel desenvolupament de la carrera i per les felicitacions rebudes per parts dels equips participants, així s’expressava Cabanes: Ha estat dur però vist el resultat ha valgut la pena l’esforç de tots. Els equips que han vingut de fora d’Andorra ens han felicitat pel disseny de les zones i pel tracte rebut. Ens han assegurat que pensen repetir i que intentaran que equips que competeixen amb ells en els seus campionats els acompanyin, veurem el que podem fer l’any vinent. Entre els equips que pensa repetir està el dels germans Reul, aquestes eren les seves paraules: Estem feliços amb el resultat sobretot perquè l’hem aconseguit en unes zones en què el pilotatge era important, no es tractava només de fer treballar el cabestany. Parlarem molt bé d’aquesta prova i esperem tornar l’any vinent acompanyats d’equips que habitualment lluiten amb nosaltres en proves europees.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF