Vinyes-Mercader comencen la defensa del títol de la Clio Cup R3.

Els vigents campions de la Clio Cup R3, Joan Vinyes-Jordi Mercader, afronten el 19 Rallye La Vila Joiosa ‘Trofeu Mediterrània-CostaBlanca’, prova inicial del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2009, amb l’objectiu de revalidar el títol en la seva segona temporada al volant del Renault Clio R3. El pilot andorrà afronta el repte amb optimisme encara que és conscient que en aquesta edició la competència serà més dura i per tant no haurà opció a relaxar-se en cap moment.

L’Associació Interclubs d’Automobilisme de la província d’Alacant (A.I.A.), entitat organitzadora de la prova. han preparat un recorregut molt semblant al de l’edició de la temporada passada, amb un total de 408,844 kms., dels que 186,479 kms., corresponen a les 11 especials ( 7 diferents ) del traçat. La gran novetat del recorregut és que en aquesta edició el Vila Joiosa no acabarà amb la tradicional especial de més de 50 kms., la nova reglamentació de la Federació Espanyola de l’especialitat no permet especials de més de 35 kms.

Tinc ganes de començar, a veure a quin nivell estem en relació als rivals. Aquest any hi ha variacions importants a la llista d’inscrits i a més amb el canvi de normativa, els Evo per exemple veuen molt millorada la seva potència. Aquest any nosaltres ens centrarem en la Clio Cup, però intentarem estar entre els millors de la classificació scratch. Aquesta és la declaració d’intencions de Vinyes abans de començar el campionat. I per començar un escenari conegut, el recorregut de la prova de La Vilajoyosa presenta poques novetats en relació amb l’any passat, el que cal destacar és que l’última especial que superava els 50 kms., s’ha partit en dos. Farem els reconeixements amb la mateixa intensitat de sempre per evitar sorpreses el dia del ral·li.

En el tema logístic tampoc hi ha novetats en el Vila Joiosa 2009. El parc d’assistència estarà ubicat a la Zona del Mercat i en les instal·lacions de la Barbera estarà situat el podi de sortida (cerimònia de sortida) i arribada, a més de ser l’escenari de les verificacions. L’oficina permanent de la carrera, la direcció de la mateixa i la sala de premsa estaran en les instal·lacions del Teatre Auditorio.

L’inici del ral·li està previst a partir de les 7h15 de dissabte dia 28 des del parc d’assistència. El retorn dels participants que hagin superat la prova al podi final, està previst a partir de les 21h20.

Horaris - 19 Rally La Vila Joiosa.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF