Debut esperançador de Josep M. Dabad en la Copa Seat Leon.

Després de competir de manera regular durant tota la temporada al volant d’un Seat Leon de l’equip Monlau Competició en la Copa d’Espanya de Resistència i al Campionat de Catalunya de velocitat, del que és líder destacat a falta de dos meetings per al final, Josep M. Dabad va decidir provar-se en la Copa de la marca catalana per veure on estava entre els millors especialistes. La seva actuació va ser valorada de manera molt positiva tant per ell com pel seu equip,
Dabad va saldar la seva participació en les dues carreres a 7 voltes disputades dissabte (dia 31 d’octubre) en la 16a i 11a posició respectivament, mentre que en la prova de 14 voltes disputades en la jornada següent es va situar en la 19a posició després de superar una prova molt complicada, amb tocs continus, per el que es jugaven alguns dels participants.

El pilot andorrà, que coneixia el cotxe i l’escenari on anava a competir, va aprofitar els entrenaments privats per adaptar-se als pneumàtics, un compost Dunlop obligatori per a tots els participants del Leon. El jove pilot andorrà va complir el primer objectiu del cap de setmana de manera satisfactòria deixant entreveure que tenia les seves possibilitats en una graella molt nombrosa de pilots molt experimentats acostumats, a més, a un sistema de competició molt particular.

En la seva sèrie qualificativa (30’), les coses es van torçar una mica, el millor registre aconseguit, 2’ 00.081, el situava en la 13a posició, o sigui en la part intermèdia de la graella de sortida. Però una sanció dels comissaris esportius per passar un revolt del circuit (La Moreneta) amb les quatre rodes per fora de la pista, el va privar del temps esmentat i en la classificació d’aquests entrenaments es va tenir en compte el segon millor registre, 2’00.745, que el va endarrerir fins a la 25a posició de l’esmentada graella. Com es pot comprovar la igualtat és una de les característiques d’aquesta competició.
Dabad, amb aspecte contrariat, afrontava la sanció i explicava que no va ser gens fàcil aconseguir el registre esmentat, aquestes eren les seves paraules: En el meu primer intent de volta ràpida he trobat molt trànsit i no he pogut baixar de 2’06”, o sigui que he posat un altre joc de rodes noves i l’he intentat una altra vegada. Les coses ha sortit millor però tampoc no he quedat del tot conforme i he seguit intentant millorar. Al final l’esforç no ha servit de molt ja que amb la sanció.... Un altre aspecte que no afavoria a Dabad de cara a la continuació del meeting, era que havia utilitzat totes les rodes que li permet l’organitzador per aconseguir el seu objectiu: Ara mateix no tenim cap joc de pneumàtics nous això ens pot perjudicar al final de la carrera llarga (14 voltes), en fi veurem que passa, això és un test pensant en el futur, o sigui que el resultat és important però tampoc ens juguem el campionat. Fins al moment l’experiència és molt positiva en tots els aspectes, en aquest sentit estic satisfet amb el temps aconseguit, el que no m’agrada res no és el lloc final en la graella...

Amb aquesta mentalitat Josep M., va afrontar les seves primeres carreres de la Copa Seat Leon que tenen un format molt particular, dues proves seguides a 7 voltes, la primera amb sortida llançada i la segona amb la graella aturada. Malgrat ser carreres que podríem catalogar a l’esprint, Dabad no es va mostrar impacient en cap moment, va estar hàbil per evitar tots els tocs múltiples que hi van haver i va saber recuperar posicions des de l’inici. Al final de la primera carrera va ocupar la 16a posició a 23” del guanyador, Oscar Nogués. Mentre que en la segona, sortint des de la part central de la graella va seguir la seva progressió i va acabar en l’11è lloc a 21” de Nogués que també es va mostrar imbatible en aquesta segona carrera.
La tercera carrera, ha estat molt dura, els tocs múltiples s’han produït de manera constant en la primera part de la prova. Dabad després d’una excel·lent sortida en què ha remuntat fins a la sépitma plaça, no ha pogut evitar estar immers en un d’aquests tocs, quedant relegat a l’última plaça. Ha intentat remuntar, però l’intent s’ha quedat reduït a això i s’ha hagut de conformar la 19a posició final.
Després de la lleugera decepció que va suposar la sanció rebuda després de la màniga qualificativa, Dabad es mostrava conforme amb la seva actuació en les carreres, M’ha recordat moltes les proves de karting amb graella molt nombrosa. He intentat en totes les carreres evitar els tocs sobretot en els compassos inicials. Després es tractava d’anar el més ràpid possible i anar millorant posicions, això sí, sense forçar en cap moment en els avançaments. Això ho he aconseguit en les dues primeres carreres, però en la tercera m’han donat un cop per darrere i... la mecànica ha quedat força tocada, he seguit en carrera però sense cap opció d’arribar a les posicions davanteres. En general estic content, no tant del resultat del cap de setmana, però sí de que he pogut confirmar que amb un cotxe en condicions puc lluitar per estar a prop dels llocs capdavanters... no hi ha dubte que he de millorar en les mànigues cronometrades i treure el millor rendiment dels pneumàtics nous. A partir d’aquest moment Dabad es centrarà a la Campionat de Catalunya de velocitat de què fins i tot falten dues cites per disputar: Hem de fer números, sobretot després de les proves de Parcmotor, i veure que situació estem. Fins al moment hem guanyat sis de les vuit disputades, o sigui que depèn de com vagi potser no hem de fer el desplaçament a Alcañiz per disputar l’última cita. Veurem...

La cita que esmentava Josep M. Dabad en les instal·lacions de Parcmotor a Castellolí, es disputarà el proper 15 de desembre.