A Guijuelo, Bercianos-Aragó debutaran sobre terra.

Amb el temps just per assimilar les novetats que se’ls hi van plantejar a Cantàbria, Alex Bercianos-Adria Aragó (Mitsubishi Lancer Evo X) afronten dissabte que ve (dia 23) el Ral·li de terra de Guijuelo, segona prova de la Copa Producció Ral·li Racing i primera que es disputa sobre terra. Per a Bercianos la cita de Guijuelo suposarà la seva primera prova pilotant un vehicle de competició en pistes de l’element esmentat.

El traçat de la prova salmantina constarà, en la seva edició 2009, de cinc especials cronometrades que es disputaran dues vegades cadascuna. En les dues seccions matinals el bucle a superar serà de tres especials mentre que en la continuació es disputaran les dues restants, entre les que hi ha el tradicional tram espectacle. El recorregut total preparat pels organitzadors (RACE i Octagon-Esedos) suma 145,51 kms., dels que més o menys la meitat (75,42 kms.) són de velocitat.

Per al pilot del RACC Motor Esport la cita de Guijuelo suposarà un esforç extra de concentració, fins a aquest moment mai havia competit passant tan sol una vegada per l’especials, som conscients que és un any d’aprenentatge en general en tots els aspectes. El cap de setmana passat, a Cantàbria va ser molt dur, però molt productiu a nivell de totes les coses que ens van passar que una vegada analitzades suposen una experiència molt important de cara el futur pròxim. A Guijuelo ja començarem a usar aquestes experiències per resoldre situacions delicades que es puguin plantejar. Pel que fa a reconèixer una sola vegada els trams cronometrats abans de competir, doncs serà una novetat a la que ens haurem d’acostumar i ... si les coses no estan clares en carrera haurem de baixar el ritme. És evident doncs que Bercianos no vol prendre riscos innecessaris en una temporada en la qual els important és conèixer el cotxe i el nou escenari on competeix, Així és, per nosaltres és molt important fer quants més quilòmetres millor al volant de l’Evo X, un vehicle que no té res a veure als que havíem pilotat fins ara i en recorreguts més exigents i sobretot desconeguts en els que a vegades un lleuger lapsus és molt complicat de corregir.

Com és habitual en Guijuelo, tota la logística del ral·li estarà ubicada al recinte Firal de la localitat salmantina. L’excepció és el podi, on se celebrarà la cerimònia de sortida i el lliurament de premis al final de la prova, que estará situat una vegada més en ple centre de Guijuelo.
El ral·li s’iniciarà a les 9h15 de dissabte que ve des de la zona de l’assistència i està prevista l’arribada dels participants al parc tancat final a partir de les 17h32 del mateix dia.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF