Bon debut de Bercianos-Aragó en els ral·lis de terra.

Alex Bercianos-Adrià Aragó (Mitsubishi Evo X) van completar en la quarta plaça de la classificació de la Producció Ral·li Racing, el Ral·li de terra de Guijuelo, segona prova de l’esmentada copa i primera que es disputa sobre terra. Així doncs Bercianos va complir el seu objectiu en la prova, acabar el seu primer ral·li sobre terra i aprofitar al màxim els quilòmetres cronometrats d’aquest ral·li per anar coneixent l’Evo X sobre una superfície fins ara desconeguda per a ell.
En Guijuelo, el pilot de RACC Motor Esport va ser superat per pilots de contrastada experiència en el món dels Ral·lis. Benito Guerra, Subcampió d’Espanya 2008 de ral·lis de terra G.N, va vèncer la PRR Producció, seguit de Victor Senra i Carlos Marquez.
S’esperava pluja a Guijuelo, però, a pesar que durant el matí de dissabte semblava que les previsions es complirien, finalment no va ser així, i la pols, en grans quantitats i la calor, van marcar la prova salmantina del Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra.

Des del mateix inici, Bercianos-Aragó van perdre contacte amb els més ràpids de la copa, però el ritme que van imposar els permetia assegurar una plaça entre els cinc millors de la categoria. En acabar les seccions matinals Bercianos es situava en la quarta posició a una mica més de 2’ de Guerra que en aquell moment ja dominava la classificació de la PRR Producció.
En les següents especials no hi va haver canvis significatius, el guanyador del Volant RACC català 2008 va mantenir el ritme i no va tenir cap problema en mantenir la quarta plaça i així aconseguir els seus primers punts en la classificació provisional de la Producció Ral·li Racing.

A l’arribar a l’assistència final Bercianos es mostrava molt satisfet, més per haver acumulat experiència al volant de l’Evo X que pel resultat en si, abans de començar el ral·li ens havíem plantejat ser fidels a les nostres possibilitats, mirant de reüll la classificació. Sabíem que en aquesta copa hi ha equips amb molta experiència i intentar estar a prop dels seus registres ara mateix és impensable. Crec que hem anat ràpids a les zones en les que hem vist que ho podíem fer, sense córrer riscos innecessaris i a les zones en les que les pistes estaven en pitjors condicions hem anat a assegurar i cuidar al màxim la mecànica. Pel que fa a la conducció sobre terra, Alex es mostra confiat que s’adaptarà de manera ràpida, Després dels reconeixements he vist certa similitud amb la conducció sobre la neu, lliscar el cotxe, frenades... en fi. Seguint amb el comentari anterior, el que ens falta és saber definir les zones en les que es pot passar ràpid i en les que cal mostrar-se més prudent. Suposo que l’experiència ens donarà aquesta visió i poder ser més efectius en general. Avui ho hem provat però en alguns casos ...

La pròxima cita de la Producció Ral·li Racing també es disputarà sobre terra, en aquesta ocasió l’illa de Lanzarote serà l’escenari de les dues pròximes carreres, concretament els dies 27 i 28 de Juny.

Classificació del Ral·li de Guijuelo, Producció Ral·li Racing.
1.- Guera-Noriega 50’42.0, 2.- Senra-Vazquez a 1’21.0, 3.- Marquez-Goñi a 1’26.9, 4.-Bercianos-Aragó 2’51.1, 5.-Aguado-Ferrero a 3’23.5 .

Classificació del Ral·li de Guijuelo, Scratch.

1.- Lemes-Vega (Mitsubishi Evo IX) 46’56.0 , 2.- Roma-Muntada (Mitsubishi Evo IX) a 0’48.3 , 3.- Fuertes-Casarrubios (Mitsubishi Evo IX) a 0’48.4 , 4.- Pons-Haro (Nitsubishi Evo IX) a 2’10.4 , 5.-Villanueva-Aguado (Mitsubishi Evo IX G.N) a 3’10.0 ... 14.- Bercianos-Arago (Mitsubishi Evo X Producció) a 6’37.1.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF