Albert Llovera-Borja Rozada a per totes des del principi.

L’espectacular debut del tàndem Albert Llovera-Borja Rozada al volant del Fiat Grande Súper 2000 s’ha concretat amb la desena plaça en la classificació scratch i el primer podi (segona posició) del pilot andorrà en la categoria de Grup N. Per a Llovera, aquest resultat és el premi just per a unes setmanes de molts nervis i en les que tot l’equip ha hagut de treballar contra rellotge per poder estar en condicions d’assumir amb garanties d’èxit el V Ral·li de terra de Palma del Rio, la prova amb la que s’ha donat la sortida al Campionat d’Espanya de l’especialitat.
El triomf absolut en la prova cordovesa ha estat per a l’equip francès Tirabassi -Gordon (Subaru Impreza) que ha sortit victoriós del duel que han mantingut amb el Mitsubishi Evo IX numero 1 pilotat per Pons-Haro. Lemes-Vega (Mitsubishi Evo IX) han completat el primer podi de la temporada.

El pilot andorrà va iniciar el ral·li a un excel·lent ritme que’l va situar des de les primeres especials entre els 10 millors de la classificació scratch i presentant la seva candidatura al podi de Grup N. De fet a la primera especial de la prova va marcar el millor crono de la seva categoria empatat amb Willy Villanuena. En el segon pas per l’especial B (17,53 kms.), Llovera va haver de superar el moment més complicat del ral·li, un toc a la part final de l’especial va estar a punt de d’arruïnar l’excel·lent treball fet, fins aquell moment, del pilot de Fiat. Al final no va resultar ser res greu per a la mecànica, els tècnics de PCR Competició van poder reparar i tot va quedar solucionat amb 40 “ de penalització. A partir d’aquest moment Llovera-Rozada van recuperar ritme inicial que els va portar a marcar tres scratch en la classificació de G N, i pujar fins a la segona posició de podi de l’esmentada categoria.

Pujar al podi en la primera carrera de la temporada, la veritat, no m’ho esperava. Llàstima del toc i la penalització, hauríem quedat molt a prop de Willy (Villanueva), encara que el cert és que estem molt contents amb el resultat i de com s’ha desenvolupat la prova. Aquestes eren les primeres paraules de Llovera just en acabar l’última especial de la prova inicial de la temporada. El pilot andorrà, eufòric, seguia comentant la prova d’aquesta manera, el cotxe ha funcionat a la perfecció, crec que tot l’equip ha fet un excel·lent treball en el poc temps que hem tingut. Amb Borja (Rozada) l’entesa també ha estat bona, a mesura que transcorrien els quilòmetres li he anat modificant cosetes en la manera de cantar les notes. Repeteixo, crec que hem fet un excel·lent treball, arrodonit amb un gran resultat en un ral·li que, a priori, ja prevèiem que seria molt complicat.

Llovera endarrerirà un dia la seva volta a Andorra ja que demà, al volant de Fiat Grande Punto S2000, serà un dels protagonistes, al costat de Dani Sola, d’una jornada d’exhibició de pilotatge a Còrdova.
La segona prova de Campionat d’Espanya de Ral·lis de terra 2009 es disputarà en Guijuelo (Salamanca) els dies 22 i 23 de Maig.

Classificació de V Ral·li de terra de Palma del Riu (scratch).
1.- Tirabassi-Gordo (Subaru Impreza) 51’35.7, 2.-Pons-Haro (Mitsubishi Evo IX) a 0’02.9, 3.-Lemes-Vega (Mitsubishi Evo IX) a 1’35.7, 4.-Fuertes-Casarrubios (Mitsubishi Evo IX) a 1’43.3, 5.-Marti-Garduño (Lancer Evo IX), .... 10.-Llovera-Rozada (Fiat Grandede Puntooo S2000) a 5’53.9 .
Classificació de V Ral·li de terra de Palma del Riu (Grup N).
1.-Villanueva-Aguado (Mitsubishi Evo IX) 56’33.2, 2.-Llovera-Rozada (Fiat Grandede Puntooo S2000) a 0’56.4, 3.-Delgado-Eguren (Mitsubishi Evo IX) a 2’21.4, 4.-Sosa-Valido (Mitsubishi Evo IX) a 2’28.3, 5.-Font-Juliá (Mitsubishi Evo IX) 8’48.4 .

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF