Vinyes-Mercader al podi absolut del Ral·li Cantàbria 2009.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (Renault Clio R3) van aconseguir la tercera posició de la classificació scratch en el 31è Ral·li Cantàbria-Infinita, a més de dominar de principi a fi la categoria Clio Cup R3, Aquest resultat, a més de de ser un plus de motivació per al pilot andorrà, fa que mantingui intactes les possibilitats de reeditar el títol de la Clio Cup R3 a pesar del reves sofert a La Vila Joiosa,
A la classificació absoluta, la prova càntabra del Campionat d’Espanya de ral·lis va tenir a Ojeda-Barrabes (Subaru Impreza) com grans vencedors, seguits a 47” per Pons-Haro (Mitsubishi Lancer Evo X) , mentre que Vinyes-Mercader es van situar a 5’19 dels guanyadors.
La climatologia va voler posar les coses fins i tot més difícils als participants en la prova de la A.D. Peñucas. La prova es va iniciar amb un sol radiant, la boira, en algunes zones, i el fred van aparèixer durant la disputa de la segona secció. Perquè no faltés de res, durant la tarda va aparèixer la pluja.

El pilot andorrà va iniciar la prova a un ritme excel·lent que’l va portar a liderar la R3 a la primera especial començant a marcar diferències respecte als seus rivals. Cal destacar la quarta posició scratch en la segona passada per Sant Roc-Villacarriedo en unes condicions molt complicades sobretot de visibilitat. A l’arribar al reagrupament intermedi del ral·li. Vinyes.Mercader superaven a Àrias-Àrias per més de 1’, que en aquells moments ja era el rival més pròxim.
En les seccions següents Vinyes no va baixar el ritme malgrat que les condicions de l’asfalt de les especials eren cada vegada més difícils. Així doncs, el pilot andorrà va seguir ampliant les diferències respecte als seus rivals de categoria, mentre que també va superar a contrincants amb vehicles de major potència que no van poder mantenir el ritme, fins a arribar a la tercera plaça de la classificació scratch final esmentada.

M’esperava un ral·li complicat, sobretot les especials de la tarda, però la realitat ha superat, de molt, les pitjors previsions. Durant la part final del matí ha estat la boira la que ha reduït molt la visibilitat. A la tarda mantenir el cotxe a la carretera era molt complicat, l’asfalt patinava molt, semblava que estiguéssim passant per una pista de gel. Aquest era el resum del Cantàbria 2009 que feia Vinyes a l’entrar al parc tancat del Sardinero, a la vegada que no podia dissimular la seva alegria pel podi aconseguit, És evident que estic molt feliç per estar al podi absolut. El nostre gran objectiu aquesta temporada és la Clio Cup R3, però si podem estar en les posicions capdavanteres de la classificació scratch no desaprofitarem l’ocasió.

La pròxima cita de la Clio Cup R3 serà a Ourense els dies 19 i 20 de juny. Es disputarà el ral·li organitzat per la Escuderia Ourense en el que Vinyes-Mercader tindran ocasió de competir amb els equips que lluiten en la Clio Cup R3 europea.

Resultats - 31è Ral·li Cantàbria - Infinita

Servei de premsa.


Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF