Bercianos-Juliá superen amb nota el test de Lanzarote .

Alex Bercianos-Oriol Juliá (Mitsubishi Evo X) van tenir un debut molt prometedor en els Ral·lis de terra de l’illa de Lanzarote, vàlides per al Campionat d’Espanya de l’especialitat i per la Producció Ral·li Racing. Bercianos va completar en la segona i quarta plaça respectivament les dues proves esmentades, així doncs va aconseguir el seu primer podi en una prova d’àmbit nacional espanyol. L’equip del RACC Motor Esport va complir amb escreix els seus objectius a l’illa canària, es tractava de completar les carreres conservant al màxim la mecànica, Bercianos-Juliá no sol van aconseguir aquestes prioritats sinó que a més ho van fer en un escenari molt complicat, sobretot en el segon ral·li, i aconseguint bons registres com per exemple el millor temps de Grup N en l’especial que va tancar el I Ral·li de l’illa dels Volcans, que els van portar a estar en les posicions punteres de PRR Producció.

El plantejament que van fer Bercianos-Juliá per al I Ral·li de Lanzarote de podria catalogar de conservador, en les primeres especials de la prova els seus rivals de la categoria es van escapar però molt aviat van començar els problemes per als més ràpids, el complicat traçat de la prova canària començava a passar factura als que més arriscaven mentre que el pilot de RACC Motor Esport mantenia la seva regularitat. Una vegada superades les dues especials inicials Bercianos era quart de la PRR Production a 26” del líder Benito Guerra. En el següent pas per aquest mateix bucle Alex es situaba en la segona plaça de la categoria, encara que Guerra se li seguia escapant. La segona part de la prova no va deparar cap sorpresa i Bercianos-Juliá van confirmar una bona segona posició en el seu debut com tàndem al volant del Mitusubishi Evo X.
Crec que hem completat una excel·lent prova, es tractava d’anar ràpid però la prioritat era acabar el ral·li. i hem aconseguit les dues coses. Al final el duel amb Llovera ha estat especial per a mi, acabar la prova a tan sols 8 dècimes d’ell per a mi és molt important. Albert va molt ràpid i té molta experiència. Aquestes eren les sensacions de Bercianos una vegada entrat el seu Mitshu al parc tancat final, a més valorava de manera molt positiva el seu primer carrera la costat d’Oriol Juliá, com he dit diverses vegades és un copi amb molts ral·lis a la seva esquena i això es nota tant en els reconeixements, on em costa encertar a una sola passada per les especials, com en carrera en situacions que no són habituals.

Classificació del I Ral·li de terra de Lanzarote, Producció Ral·li Racing.

1.- Guerra-Cue 52’20.7, 2.- Bercianos-Juliá a 0’40.9, 3.- Perez-Gomez a 4’49.9, 4.-Marquez-Goñi 15’26.8.

El guió de l’II Ral·li de terra Illa de Lanzarote era el mateix que per a la primera jornada, Bercianos el va interpretar de manera excel·lent malgrat que en aquesta ocasió les especials estaven molt trencades i era més complicat mantenir la mecànica del seu Mitsubishi. En el decurs de tota la jornada es va mantenir per darrere dels líders de la PRR Produccion, que en aquesta ocasió van ser Guerra, sempre molt per davant, Cabanela i Senra.
Acabar les dues jornades de competició seguia sent el principal objectiu de Bercianos, Després de l’experiència de la primera jornada, no em tancava a la possibilitat d’arriscar una mica mes. Al veure que les especials estaven molt trencades hem preferit mantenir el ritme i estar a l’expectativa de com es desenvolupava la prova. Guerra es va escapar des de l’inici mentre que amb Cabanela i Senra... Al final vam assolir la quarta plaça, de totes maneres penso que els més important és el bagatge de kms., acumulats al volant de l’Evo X, a més en unes condicions que catalogaria de complicades. Després de tres ral·lis de terra Bercianos es tornarà a trobar amb l’asfalt dins de més o menys dos mesos al Ferrol, Me’n vaig de Lanzarote molt motivat penso que hem donat un pas endavant i al Ferrol intentarem seguir amb la progressió. Soc conscient que no serà fàcil però posaré tot el meu esforç per aprendre i anar millorant a mida que avanci la temporada. No em cansaré de repetir que estic en un temporada d’aprenentatge, és cert que les classificacions són importants però de moment les hem de mirar de reüll.

Classificació de l’II Ral·li de terra de Lanzarote, Producció Ral·li Racing.
1.- Guerra-Cue 50’32.8, 2.-Cabanela-Rodriguez a 1’02.7, 3.- Senra-Vazquez a 1’11.2, 4.-Bercianos-Aragó 1’45.4, 5.-Aguado-Ferrero a 2’25.2 .

Els equips de la Producció Ral·li Racing també se’n van de vacances, es retrobaran amb la competició, en aquest cas sobre asfalt, al Ferrol l’últim cap de setmana d’Agost. Aquesta prova s’iniciarà el 28 d’agost amb la disputa d’un bucle d’especials per finalitzar durant la jornada següent (dissabte 29).

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF