Vinyes-Mercader dominen la Clio Cup a Ourense.

Joan Vinyes va celebrar el seu 40 aniversari amb un espectacular triomf en la Clio Cup R3 - Trofeu Oest d’Europa en el 42 Ral·li d’Ourense. Vinyes-Mercader van aconseguir el millor registre entre els R/ Clio R3, a totes les especials a excepció del segon pas per Beariz, en el que una punxada a la part final de l’especial els va deixar a 8” del millor temps, que per una vegada va ser per al pilot belga Kris Princen, guanyador de la primera prova de l’esmentat trofeu.
Així doncs, Vinyes-Mercader van pujar a l’esglaó més alt del podi de la Clio Cup europea, superant en més d’un minut a Princen-Pallen, y a l’experimentat equip francès Mauffrey-Houssin, que el van acompanyar en el podi.

El pilot andorrà va iniciar la prova de la Escuderia Ourense a un excel·lent ritme que li va permetre establir diferències respecte als seus rivals des de la primera especial. Al final de la primera secció (primer bucle per Melón, Avión i Beariz) Vinyes dominava la seva categoria amb 26” d’avantatge sobre Princen i 29” respecte a Mauffrey. En la segona passada per aquestes especials, el pilot andorrà va poder mantenir aquestes diferències a pesar de la punxada a la part final de Beariz.
En la continuació les coses van seguir pel mateix camí, després de superar per primera vegada Cañon do Sil i San Pedro de Rocas, les diferències a favor del campió 2008 de la categoria van seguir augmentant, per darrere seguien estant Princen i Mauffrey però a 53” i 1’14” respectivament . En aquesta ocasió, Vinyes va tenir un final de ral·li relativament tranquil, les diferències a favor seu eren àmplies i per tant no hi va haver cap necessitat d’arriscar.

Estic molt satisfet del triomf que hem aconseguit en una prova en la que no et pots relaxar, qualsevol badada pot arruïnar el treball ben fet de tota la jornada, i ho dic per experiència. A priori el ral·li no es plantejava fàcil, coneixia bé el recorregut però no als rivals europeus i això sempre planteja incògnites de com plantejar la prova. Des de l’inici hem imposat el nostre ritme i hem marcat diferències al nostre favor des de la primera especial, a mesura que avançava el ral·li també creixia la confiança. Aquesta era la valoració de Vinyes en el moment d’entrar al parc tancat final, en el seu aspecte estava reflectit el cansament i la satisfacció després d’aconseguir el triomf en la Clio Cup. A pesar de l’ampli triomf no va ser tan senzill, en general ha estat un ral·li en el que hem estat regulars i sempre hem tingut l’avantatge al nostre favor, encara que hem passat per moments difícils, com per exemple la punxada a la part final de Beariz i els problemes de frens que durant el matí ens han fet patir més del compte.

Arriba l’estiu i com és habitual es paralitza l’activitat en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt. La següent cita serà a finals d’Agost al Ferrol, on es disputarà la prova organitzada per l’escuderia de la localitat gallega que com a novetat cal destacar que es disputarà en dos dies. És a dir començarà divendres 28, es disputarà un primer bucle d’especials i seguirà dissabte fins a les 15h00. Els horaris encara no estan concretats.

Resultats - 42 Ral·li d’Ourense.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF