Alex Loan no aconsegueix el seu objectiu en Castelletto.

Una vegada més, Alex Loan es va quedar a les portes de la disputa de la final d’una prova de les Winning Sèries de Kàrting 2009, en un cap de setmana en el que les condicions climatològiques van tornar a complicar el treball dels equips. En aquesta tercera prova consecutiva disputada en un circuit italià, Loan es va situar en la 14ª posició de la repesca de la que, com és habitual, solament els 6 primers tenien l’opció de formar part de la graella de sortida de la mànega decisiva del meeting de Castelletto.
El pilot holandes, Nyck de Vries (Zanardi) va ser el vencedor de la gran final, seguit de Carlos Sainz (Tony Kart) i el britànic Jordan King (Maranello).

En els entrenaments oficials. la igualtat entre els 70 pilots participants va tornar a ser la nota predominant. Loan amb un registre de 50”202, es va situar en la 55ª. a una mica més de 7 dècimes de la pole. La falta de rendiment del motor va impedir millorar les 2 o 3 dècimes que l’haguessin situat en la part mitja alta de la classificació.
Després de disputar les sèries oficials amb la pista seca, en les classificatòries, va aparèixer la pluja. En les quatre sèries disputades va estar de manera regular entre els 15 millors (18ª, 17ª, 14ª i 18ª). A la primera, quan semblava que al 14è lloc estava al seu abast, una lleugera sortida de pista el va endarrerir 4 posicions. Una situació semblant li va succeir en la segona mànega, mentre que la tercera la va poder completar sense errors confirmant la 14ª plaça. A l’última, la més difícil, ja que es va endarrerir per la delicades condicions climatològiques que es registraven, no va trobar en cap moment en ritme adecuat de cursa.
La mànega de Repesca, disputada sobre pista mullada, va estar plena d’incidents des del mateix inici. Concretament, Loan, per evitar veure’s immers en un toc entre diversos pilots, es va veure relegat a la part final del grup de participants. Després va realitzar una bona remuntada però la possibilitat d’estar entre els 6 primers se li havia escapat.

No va poder ser, el pilot andorrà no va poder estar a la final però el balanç de la seva actuació a Castelletto, segons Thierry Canga, és positiu, ha pogut millorar el seu pilotatge en condicions molt diferents de pista i, sobretot, ha confirmat una vegada més les seves excel·lents prestacions en les sortides, realitzant una millora notable en el seu comportament en carrera acabant totes les mànegues prop del seu objectiu (top 15). Per al responsable de la formació del pilot del ACA Kàrting, És important destacar que l’equip ha pres consciència de la falta de rendiment dels seus motors i té previst realitzar uns tests privats per evolucionar el seu material i potenciar la preparació dels seus pilots amb vista a la pròxima prova de selecció per a l’Europeu que tindrà lloc a la pista de Angerville(França).

Precisament el meeting que se celebrarà en Angerville (dies 30 d’abril, 1,2 i 3 de maig) serà el pròxim repte d’Alex Loan i el seu equip.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF