Llovera-Rozada fan bons els pronòstics a Lanzarote

Albert Llovera era optimista amb vista a la doble cita de Lanzarote i en aquesta ocasió les seves previsions es van complir. Va completar les dues carreres disputades a l’illa dels Volcans, vàlides per al Campionat d’Espanya de l’especialitat, en la 4a i 3a posició respectivament del Grup N. Amb aquest resultat el pilot de Fiat recupera de manera definitiva les sensacions positives amb les que va iniciar el campionat a Palma del Rio.
El cap de setmana a Lanzarote va estar marcat per la calor i el deteriorament de les pistes per on transcorria la prova que, malgrat els esforços dels organitzadors, van ser un verdader calvari per als equips durant la segona jornada de competició.

De tota manera, en començament del I Ral·li de terra Illa de Lanzarote 2009 no va ser l’esperat, Llovera-Rozada van quedar més endarrerits del compte en la classificació després del primer bucle de dos especials. La recuperació de Llovera no es va fer esperar, a partir de la tercera especial de la jornada va començar a millorar registres i se’n va anar acostant de manera gradual cap al podi del Grup N que a priori era un dels objectius de la primera jornada de competició a Lanzarote. A Llovera se li va escapar el podi per tan sol 9”, encara que va acabar amb el seu Gran Punt S2000 en un estat impecable i per tant amb totes les opcions de seguir lluitant per les primeres posicions de la seva categoria a la jornada següent.
He iniciat el ral·li potser massa preocupat a cuidar la meva mecànica en aquest primer ral·li, a més m’he trobat a Samuel Lemes amb el cotxe cremant a poc de començar la primera especial, en fi ... és possible que tot hagi influït per iniciar la jornada, sobretot la segona especial, a un ritme massa lent. Es tractava de no arriscar però ... , Així comentava el seu inici de ral·li un Llovera decebut per la seva actuació en els compassos inicials del I Ral·li de Lanzarote, en la continuació el rendiment del pilot de Fiat va canviar de manera radical, hem baixat gairebé mig minut el temps marcat en el primer pas de la segona cronometrada i a partir d’aquí tot ha tornat a la normalitat. Hem superat a diversos rivals però la tercera plaça s’ha escapat. Demà ho seguirem intentant, el nostre ritme és bo i encara podem donar molta guerra.

Classificació I Ral·li de terra illa de Lanzarote-Grup N.

1.-Villanueva-Aguado (Mitsubishi Evo IX) 51’45.6, 2.-Guerra-Cué (Mitsubishi Evo X) a 0’35.1, 3.-Fores-Aluju (Mitsubishi Evo IX) a 1’06.7 , 4.-Llovera-Rozada (Fiat Grande Punto S2000) a 1’15.2 , 5.-Bercianos-Juliá (Mitsubishi Evo X) a 1’16.0 .

El II Ral·li de terra illa de Lanzarote va tenir un inici més prometedor per a Llovera-Rozada, els registres els van mantenir sempre prop de les posicions de podi. Al final de la primera secció Llovera estava situat en la tercera plaça a menys d’1’ de Benito Guerra, que en aquesta ocasió va ser el gran dominador de la categoria, mentre que per darrere Senra i Bercianos el seguien prement. A la part final de ral·li el repte va ser l’atac a la segona plaça de G.N, El de Fiat es va anar acostant de mica en mica a Cabanela. A falta del tram espectacle la diferència a favor del pilot gallec era de 2”... Llovera es va tirar i es va quedar a 6 dècimes de la segona plaça.
Una vegada més me’n vaig de Lanzarote molt feliç de com s’han desenvolupat les proves, hem aconseguit dos bons resultats i a més el cotxe aquesta en perfectes condicions, un fet molt complicat d’aconseguir després del que hem corregut i sobretot per on, les pistes que hem hagut de superar van notar molt el pas dels cotxes. Llàstima de l’inici de la primera jornada ... Així s’expressava un Llovera amb aspecte cansat però molt feliç, sota un sol de justícia, a l’espera de pujar al podi de la segona jornada de la prova canària, i seguia comentant que, els Mitsubishi de la categoria producció van molt ràpids, han estat sens dubte uns rivals molt complicats. La lluita amb Cabanela i Senra ens ha mantingut molt concentrats durant tota la jornada, però des que li hem començat ha recuperar terreny i sobretot en tram especial final ha estat d’una tensió increïble.

Classificació II Ral·li de terra illa de Lanzarote-Grup N.
1.-Guerra-Cué (Mitsubishi Evo X) 50’32.8, 2.-Cabanela-Rodriguez (Mitsubishi Evo X) a 1’02.7, 3.-Llovera-Rozada (Fiat Grande Punto S2000) a 1’03.3 , 4.-Senra-Vazquez (Mitsubishi Evo X) a 1’11.2 , 5.-Bercianos-Juliá (Mitsubishi Evo X) a 1’45.4.

El Campionat d’Espanya de ral·lis de terra se’n va de vacances, reprendrà la seva activitat a mitjans d’Octubre (dies 16 i 17), l’escenari està encara per concretar.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF