Vinyes-Mercader volen repetir triomf a Ferrol.

Amb la disputa del 40 Ral·li de Ferrol es posa en marxa la part decisiva de la temporada en el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt. Joan Vinyes-Jordi Mercader (R / Clio R3) estaran entre els participants de l’última prova de l’esmentat campionat que es disputa en terres gallegues amb l’objectiu de seguir entre els millors de la classificació de la Copa monomarca Renault. El Ferrol 2009 tindrà un horari atípic, les exigències de les autoritats de trànsit, a causa de l’operació tornada de vacances, ha obligat als membres de l’Escuderia Ferrol ha establir dues jornades de competició, d’aquesta manera a les 15h00 de dissabte (dia 29) el ral·li haurà finalitzat.

El recorregut del Ferrol 2009 supera de poc els 500 kms., dels quals 156 kms., corresponen a les 8 especials de velocitat (5 diferents) que hauran de superar els participants en les dues jornades. A excepció del tram urbà que es disputarà en la nit de divendres pels carrers de Ferrol, les especials són llargues i per tant posaran a prova l’estat físic dels pilots després de les vacances estiuenques. L’inici del ral·li, amb dos especials que gairebé sumen 50 kms., pot establir diferències importants que poden marcar el desenvolupament de la prova.

Aquesta vegada a Ferrol a les dificultats habituals, és a dir trams estrets, bruts i amb molts encreuaments ..., caldrà afegir el pilotatge de nit, un fet que no és massa habitual en els ral·lis del Campionat d’Espanya. De totes maneres aquestes dificultats són les mateixes per a tots i nosaltres intentarem imposar el millor ritme des de l’inici, per defensar la nostra posició davant de la Clio Cup R3. D’aquesta manera comentava Vinyes el que espera trobar en l’escenari de la prova que tindrà alguns canvis respecte al d’altres edicions del mateix ral·li. Segons el guanyador de la Clio Cup 2008 tot està en ordre per al retorn a la competició, malgrat llarg període d’inactivitat no hem fet canvis importants en el Clio R3, simplement vam fer una revisió a fons després d’Ourense a més de preparar tot el recanvi necessari per preveure qualsevol eventualitat. O sigui que fins al moment d’iniciar els reconeixements, tranquil·litat. Després amb la que hàgim vist sobre el terreny farem els ajustos que procedeixin, encara que no espero massa sorpreses en aquest sentit. En carrera, com he comentat, hem de seguir en la línia positiva que vam iniciar a Cantàbria i va continuar a Ourense per seguir ampliant diferències amb els nostres rivals.

Una vegada més, les instal·lacions del FIMO seran el centre neuràlgic de la prova, des de la secretaria del ral·li fins el parc d’assistència, s’ubicaran al centre firal de la Malata. El centre de Ferrol, concretament la plaça de la Costitución, és el marc escollit per situar el podi, a on arribaran els participants que hagin completat el ral·li per a la celebració del lliurament de trofeus.

Classificació provisional de la Clio Cup R3 després de les tres primeres proves.

1.- Joan Vinyes 48 punts, 2.- Miguel Arias 43 p., 3.-Fran Cima 37 p., 4.-Jonathan Perez, 24 p., 5,-Carlos Oliveira 16 p.

Horaris - 40 Ral·li de Ferrol.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF