Vinyes-Mercader deixen Ferrol més líders de la Clio Cup R3 2009.

Joan Vinyes-Jordi Mercader (R/Clio Cup R3) han aconseguit, per tercera vegada consecutiva aquesta temporada, liderar la classificació final de la Clio Cup R3, en aquesta ocasió la del 40 Ral·li de Ferrol. Per a Vinyes, que a més es va situar en la sisena posició de la classificació general, és un pas molt important per aconseguir l’objectiu principal de la temporada que no és un altre que revalidar el títol de la categoria esmentada aconseguit l’any passat en la seva primera edició.
El triomf absolut de l’última prova gallega del calendari del Campionat de l’Espanya de ral·lis d’asfalt, va ser per a Hevia-Iglesias que van tenir el millor debut possible al volant de la Skoda Fabia S2000. Van completar el podi absolut els germans Vallejo amb la Porsche 911 GT3, que van cedir en l’última especial del ral·li per 4”, mentre que la tercera plaça va ser per a Ojeda-Sanchez (Subaru Impreza) a 1’ dels guanyadors.

El pilot andorrà va iniciar la prova de l’Escuderia Ferrol seguint el guió previst, és a dir dominant amb solvència la Clio Cup R3 i situant-se entre els 10 millors de la classificació absoluta. Però molt aviat, concretament en la segona especial, van començar a torçar-se les coses per a Vinyes, que va veure com els problemes en els frens de seu Clio li van fer perdre posicions en l’absoluta i els rivals de la copa Renault es li van acostar més del previst. Després de la primera jornada de competició Vinyes-Mercader seguien liderant la Clio Cup amb 37” d’avantatge sobre Perez-Velasco, mentre que en la classificació absoluta baixaven fins a la 13a., posició.
L’equip andorrà va recuperar la tranquil·litat a l’inici de la jornada definitiva del ral·li, els frens del Clio tornaven a funcionar de manera correcta i Vinyes va millorar de manera clara els seus registres i en conseqüència, es va consolidar com el millor en la Clio i va recuperar fins a la 6a., plaça en la general. Així doncs objectiu aconseguit per a Vinyes-Mercader a Ferrol.

Ha estat una vegada més un ral·li molt dur, a Ferrol és habitual i te l’esperes, però una vegada en competició segueixen sortint sorpreses i situacions en què cal improvisar per a no quedar-te fora de la prova. Hem aconseguit un triomf més en la Clio i això ens situa en una immillorable posició per tornar a aconseguir el títol en aquesta Copa. Aquestes eren les paraules de Vinyes mentre esperava pujar al podi final de la seva categoria, per cert, el seu aspecte res no havia de veure que el d’unes hores abans quan en finalitzar la primera part del Ral·li semblava que arribar al final seria impossible, així ho comentava: és cert que van ser moments molt crítics, en l’últim tram llarg d’aquest primer dia (segon pas per S.Sadruniño-Moeche) ens vam quedar sense frens, més o menys a meitat de l’especial, i la vam haver de completar amb el fre de mà. Vam perdre gairebé 1’ i si no aconseguíem arreglar el problema acabar el ral·li era impossible. En aquesta ocasió vam poder solucionar el problema i recuperar en part el temps i les posicions perdudes.

El Campionat d’Espanya de l’especialitat i la Clio Cup d’aquesta temporada viuran un nou capítol dins de deu dies amb la disputa del Ral·li Príncep d’Astúries (10, 11 i 12 de setembre).

Resultats - 40 Ral·li de Ferrol.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF