Loan: És potser el circuit més difícil en què he competit.

Alex Loan no ha pogut entrar en el gran final de la cinquena prova vàlida per a les WSK International Sèries 2009 disputada en la pista francesa de Salbris. Durant tot el cap de setmana el pilot andorrà ho ha tingut tot en contra, desconeixement de la pista, climatologia molt variable i una pota al punt del seu kart poc favorable per al traçat francès... així doncs un cap de setmana molt complicat del què cal destacar la predisposició absoluta de l’equip Sport Kart a treballar amb el jove pilot del programa ACA karting 2009.
La lluita per al triomf absolut va estar una vegada més entre Nyck de Vries (Zanardi) i Carlos Sainz (Tony Kart. Al final el pilot holandès, actual lider de les WSK, va superar a Sainz i va aconseguir seu tercer triomf en un final aquesta temporada.

Com dèiem, les condicions climatològiques han estat molt variables el cap de setmana, aquesta era l’opinió de Loan al final de meeting, mai no havia rodat en el traçat del Salbris, encara que tenia referències que era una pista molt complicada. Les referències no eren exagerades i a mes cal afegir que la climatologia no ens ha ajudat. Les sèries lliures, en què havíem d’agafar confiança a la pista, les vam fer amb fred i pluja i les següents mànigues amb calor... És evident que en aquestes condicions estar a la final, que era una vegada més l’objectiu que perseguíem, va ser impossible. Loan es va tenir que conformar amb la 46è lloc a la classifiació global de las sèries de qualificació.
Les condicions de treball també van ser molt dures per als equips, en el cas de Sport Kart no van aconseguir la millor posta a punt dels seus karts, aquest era el comentari el Thierry Canga, L’equip ha reconegut al final del meeting que no han trobat la millor solució per al xassís dels seu karts, tant Alex com el seu company d’equip, la jove promesa del karting francès Jonhatan Elías, van quedar lluny de l’objectiu previst a priori. Malgrat la falta de resultats la valoració del màxim responsable de la trajectòria esportiva de Loan, segueix sent positiva: Alex està progressant en tots els aspectes del seu pilotatge i en un sector molt important que és l’anàlisi del comportament del seu kart. A més compta amb el total suport del seu equip per poder rendir al màxim. Ara és qüestió de seguir adquirint experiència per formar-se com pilot de gran nivell.

La propera cita de les WSK International Sèries es disputarà l’últim cap de setmana de setembre (dies 25, 26 i 27) en un escenari ben conegut pro Alex Loan i el seu equip, el karting de Zuera.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF