A Cabanas, Llovera-Rozada van superar un ral·li impossible.

El II Ral·li de terra de Cabanas també es va caracteritzar per la duresa d’un traçat que va estar molt castigat per la climatologia adversa durant les jornades prèvies i en què es va disputar l’última? prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis sobre terra 2009. Albert Llovera-Borja Rozada també van estar lluitant entre els millors durant aquesta segona jornada malgrat que el Fiat Gran Punt S2000 era l’únic vehicle amb motor atmosfèric, com deia Albert al final: Mantenir-se en la pista era tot una odissea amb un motor que gira a tantes revolucions. Malgrat tot el pilot de FIAT va estar en el parc tancat final després de completar el traçat d’aquesta segona jornada en la 4a. posició en la classificació de Gr. N (6è en el scratch).

El triomf d’aquesta segona cita de Cabanas va ser per a Brice Tirabassi - Fabrice Gordon (Subaru Impreza) que van superar als Mitsubishi de Nani Roma-Kini Muntada en 50” i al de Guerra-Cué en 3’09”. Van acabar 11 equips dels 23 que van prendre la sortida.
Llovera i el seu equip van plantejar el segon dia de competició a Cabanas de manera semblant a la jornada anterior. Cercar una plaça entre els millors de la categoria era l’objectiu i en conseqüència els enemics a batre eren la Mitsubishi de la categoria producció. I així va ser, amb Guerra i Senra amb un ritme molt superior sobre la gran quantitat de fang que hi havia en les pistes, Llovera va lluitar per la tercera plaça del podi de Gr.N amb Marquez-Goñi, les opcions del pilot de FIAT es van anar dissipant a mesura que avançava la prova a causa de que les pistes patinaven molt i anar obertament a l’atac per a ell era impossible. El pilot asturià no va fallar i Llovera va haver de conformar-se amb la 4a., plaça del Gr.N.

Ha estat sense cap dubte un dels ral·lis més complicats que he disputat, han estat dues jornades molt dures per a nosaltres i per a la mecànica que ha resistit en un escenari dantesc. Hi havia zones amb més d’un pam de fang en què pràcticament ens enfonsàvem, en algun moment he pensat que allà ens quedàvem. Havíem d’evitar sortir-nos de la pista i això era difícil a causa de que patinava molt i si volies anar més del compte, aguantar el cotxe era molt complicat, Així relatava Llovera el seu pas per les pistes de Cabanas, malgrat ser un cap de setmana molt complicat l’ha resolt de manera excel·lent, completant els dos ral·lis i sempre entre els millors de la seva categoria: En general estic molt satisfet de tal com s’han desenvolupat les coses a Cabanas. En veure el recorregut i de la manera que les pluges l’havien deixat i a més... la previsió era de més pluja, el més prudent hagués estat anar-se’n a casa. De totes maneres aprofitant al màxim els mitjans de que disposàvem crec que hem aconseguit dos resultats molt bons, que poden ser els últims de la temporada en aquest campionat. L’escenari de l’última carrera encara no està definit i...

Classificació II Ral·li de terra de Cabanas-Grup N.
1.-Guerra-Cué (Mitsubishi Evo X) 51’29.3, 2.- Senra-Vazquez (Mitsubishi Evo X) a 0’29.3, 3.-Marquez-Goñi (Mitsubishi Evo X) a 2’48.4 , 4.-Llovera-Rozada (Fiat Grande Punto S2000) a 4’48.7 .

Servei de premsa

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF