Carchat-Ribeiro segons en el podi del Costa Brava.

Joan Carchat-Claudio Ribeiro han completat una altra excel·lent actuació, en aquesta ocasió en el 57 Ral·li Costa Brava on han ocupat la segona plaça de la classificació del Volat RACC - Desafíi Esso-Mavisa. L’altra cara de la moneda l’han protagonitzat els seus companys d’equip Lluis Bigordá-David Ibañez, als que un abandonament en els compassos inicials de la prova els ha deixat sense opció d’estar en la classificació final, malgrat completar la segona etapa (super-ral·li).

Joan Carchat s’ha quedat, una altra vegada, molt a prop del triomf. En el Costa Brava el pilot andorrà va iniciar la prova amb un scratch a Grions, a partir d’aquí va tenir de cedir davant un Ferran Pujol que es va mostrar molt ràpid en la següent especial, Sant Hilari-La Cantina, i va superar a Carchat en 11”. Aquesta diferència va marcar la continuació de la prova. Pujol i Carchat van protagonitzar el seu duel particular, cinc scratch per a Pujol, quatre per a l’andorrà, però en la general el guanyador del Volant 2009 sempre va estar per davant.
El pilot del Programa Junior de l’ACA 2009 considerava que havia aconseguit un bon resultat, però lamentava no haver ampliat les diferències amb els què el segueixen a la provisional, aquesta eren les seves paraules: M’hagués agradat guanyar aquesta prova, sens dubte, la més complicada de la temporada, però Pujol està molt forta i em supera en experiència, estic a prop dels seus temps però potser em falta una mica de regularitat. De totes maneres crec que hem completat un bon ral·li, encara que hauria esta mes positiu per a mi, distanciar-me una mica més del què em segueix en la provisional del Volant. Són només dos punts i falta una prova. A Cervera haurem de sortir a per totes per confirmar aquesta segona plaça que per ser la meva primera participació penso que és un bon resultat. En referència al Costa Brava, cal destacar el progrés de Carchat en el pilotatge de nit, fins i tot es va permetre marcar un scratch: Si és cert que em vaig sentir molt còmode a Grions, perquè a més del scratch en la segona passada vam quedar separats per tan sol 2 dècimes. També cal dir que en el tram llarg vaig perdre massa temps i bona part de le possibilitats d’estar davant al final del ral·li. La pluja? Va aparèixer, però massa tarda, abans de l’última especial estava tot decidit i no valia la pena arriscar.

La sort tampoc no va estar del costat de Lluis Bigordá en el Costa Brava, en la segona passada per Grions (tercera especial del ral·li) una lleugera sortida de pista el va obligar a abandonar. El cotxe no tenia cap problema però en poder tornar-lo a la carretera... va haver d’esperar que acabessin perquè una grua el tragués. Es va acollir a la possibilitat del super-ral·li i van poder completar la segona etapa però sense opció a sortir a la classificació. Aquesta es la seva versió del que va succeir: Ha estat en la segona passada per Grions, el cotxe se m’ha escapat una mica, en trepitjar la terra ens hem sortit de la carretera amb la mala fortuna de quedar enganxats pel lateral en un arbre. La mecànica no tenia cap desperfecte i la prova és que una vegada hem tret el cotxe, hem arribat de matinada a l’assistència i no ha hagut cap problema mecànic per sortir en la segona etapa. L’esforç mo queda reflectit en la classificació final però almenys hem pogut completar el ral·li.

Classificació final del VolantRACC-Desafio Esso-Mavisa del 57 Ral·li Costa Brava:
1. Pujol-Rosell, 1h54.20.5. 2. Carchat-Ribeiro, a 19.8. 3. Vicens-Sauleda, a 6.46.3. 4. Franch-Tarrés, a 6.55.6. 5. Palou-Garcia, a 7.02.3.

Classificació provisional del Volant RACC-Desafio Esso-Mavisa:
1. Ferran Pujol, 123 punts. 2. Joan Carchat, 94 p. 3. Jordi Vicens, 92 p. 4. Sergi Franch, 72 p. 5. José Luís Álvarez, 60 p. ... 12. Lluís Bigordà, 8 p.

Només queda una prova per tancar el Volant 2009, serà el I Ral·li de Cervera els dies 20 i 21 de Novembre. Joan Carchat haurà de sortir a aquesta prova a defensar el subcampionat.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Fotoesport
Doc. PDF