Vinyes-Mercader, volen ampliar la ratxa de triomfs a Oviedo.

Sense pràcticament temps a recuperar-se de l’esforç realitzat les 24 hores de Barcelona, Joan Vinyes va emprendre viatge cap a Oviedo per començar a preparar el 46è Ral·li Príncep d’Astúries, cinquena prova de la Clio Cup de Ral·lis 2009 i a més vàlid per als Campionats d’Europa i Espanya de l’especialitat i per a l’IRC. Per als equips habituals de la copa promoguda per Renault, la prova de l’Automòbil Club del Principat d’Astúries és, sense cap dubte, la més dura de la temporada tant per als pilots i tècnics com per a les mecàniques.
Joan Vinyes-Jordi Mercader afronten la prova asturiana amb l’objectiu de repetir el triomf aconseguit en la passada edició, un resultat que els situaria molt a prop de revalidar el títol de la Clio Cup.

Per aconseguir el seu objectiu, Vinyes-Mercader hauran de superar un recorregut de gairebé 800 kms., dels quals 253,72 kms., seran cronometrats. Les especials són les mateixes de la passada edició del ral·li, només cal anotar el canvi en la inicial (Muncó-Muñó) que es disputa en sentit invers. Precisament en els 3 kms., previs a què serà el punt de partida d’aquesta especial, es disputaran el dia abans de l’inici del ral·li (dijous dia 10) el shakedown.

No hi ha canvis importants en el recorregut, però segons Vinyes els ral·lis asturians en general són molt difícils: Concretament el Príncep és un ral·li molt llarg i amb especials que llisquen molt tant si l’asfalt està mullat com si està sec. Potser en aquesta prova el més complicat és mantenir la concentració durant tantes hores seguides en el cotxe, no estem habituats a ral·lis d’aquestes característiques, en aquest aspecte els pilots estrangers ens superen. El que si sembla una missió impossible per a Vinyes en aquest ral·li, és estar entre els millors de la classificació scratch: És evident, a priori amb una dotzena de S2000 i mes o menys els mateixos entre Mitsubishi i Subaru en la llista d’inscrits... una prova evident del nivell de la inscripció, tant a nivell de mecàniques com de pilots, és que aquesta vegada portarem el dorsal 21. Sortirem com sempre al nostre ritme i, repeteixo, el nostre objectiu és la classificació de la Clio Cup, la resta...

La logística del 46 Ral·li Príncep d’Astúries estarà centrada a Oviedo a excepció del parc d’assistència que s’ubicarà en el Mercat Nacional de Pola de Siero. Les instal·lacions de l’Auditori Principe Felipe acollirà la direcció de carrera, reunions de comissaris, sala de premsa,... mentre que el parc tancat final i el podi estarà en ple centre de la capital asturiana (Paseo del Bombé).

Classificació provisional de la Clio Cup 2009, després de disputar-se les 4 primeres proves.
1.-Joan Vinyes, 68 punts, 2.-Fran Cima, 48 p., 3.-Miguel Arias, 43 p., 4.-Jonhatan Perez, 39 p., 5.-Carlos Oliveira, 22 p.

Horaris - 46 Ral·li Príncep d’Asturies.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF