Vinyes-Mercader també triomfen a Oviedo.

Joan Vinyes-Jordi Mercader van completar amb èxit la seva participació el 46 Ral·li Príncipe d’Astúries, van aconseguir el seu quart triomf consecutiu en la Clio Cup R3 2009 a més d’acabar en la cinquena posició de la classificació scratch del Campionat d’Espanya. Amb aquest triomf Joan Vinyes es consolida davant de la copa mono-marca de Renault.
Els germans Vallejo (Porsche GT3) van pujar a l’esglaò mes alt del podi del Campionat d’Espanya acompanyats d’Ojeda-Barrabes (Subaru Impreza) a 6” i Hevia-Iglesias (Skoda Fabia S2000), líders fins al penúltim tram cronometrat, que van cedir al final més de 3’, degut a una punxada.

La prova asturiana també era vàlida per al Campionat d’Europa de l’especialitat i per a IRC (Intercontinental Ral·li Challenge). En aquest apartat els millors van ser l’equip txec Kopecky-Stary (Skoda Fabia S2000) amb un registre de 2h41’51.3. A continuació es van classificar els britànics Meeke-Nagle (Peugeot 207 S2000) a 2’48.9, mentre que els francesos Vouilloz-Klinger (Peugeot 207 S2000) van completar el podi a 2’49.5 dels guanyadors, després de penalitzar 40” al final perquè els seus companys d’equip seguissin en la lluita per aconseguir el títol absolut de la IRC. Vinyes-Mercader van ocupar la 10a posició d’aquesta classificació a 10’04.0 de Kopecky.

Malgrat el triomf aconseguit, l’inici de la prova va plantejar dubtes en l’equip andorrà. En el primer pas per Muñó-Muncó, els seus rivals directes en la Clio Cup R3, cal mencionar que els tres són asturians, van superar Vinyes, les diferències van ser mínim però... A partir del segon pas per l’especial esmentada, la situació va canviar de manera positiva per a Vinyes-Mercader, que amb un millor ritme de carrera van aconseguir marcar el millor temps en les tres especials següents, situant-se davant dels Clio R3 al final de la segona secció. La diferència a favor de Vinyes era de 21”, respecte als germans Arias que en aquell moment ocupaven la segona plaça.
Les seccions de la tarda van seguir la mateixa dinàmica, el pilot andorrà només va cedir el domini (4”) de la seva categoria a Jonathan Perez en el primer pas per l’especial que s’iniciava en Piedrafita. Al final de la primera etapa, la diferència a favor de l’actual líder de la Clio Cup R3 era de 41”, en aquest cas sobre Perez.
La segona jornada de competició, Vinyes la va plantejar de manera conservadora, es tractava d’administrar les diferències aconseguides per confirmar el triomf en el Príncipe 2009, i va aconseguir el seu objectiu encara que conservar ... poc, tan sols a les dues últimes especials.

En el Príncipe hem aconseguit un triomf molt important, la prova puntua amb un coeficient 1,5 i això ens dóna un avantatge considerable davant de la Clio Cup 2009. Tal com esperava el ral·li ha estat molt dur, són dues jornades molt llargues en què cal mantenir la concentració en qualsevol moment, ara mateix estic que no puc més. Fins que no entres el cotxe en el parc tancat no et pots relaxar, una mínima badada pot arruïnar el treball de tot el cap de setmana. Amb aquestes paraules Vinyes va deixar clar que, malgrat les diferències finals, el ral·li ha estat molt complicat, és cert que hem hagut de solucionar problemes de diferents parts de la nostra mecànica, des d’un problema elèctric que ens va complicar la part final de la primera etapa, fins a un soroll molt sospitós en el canvi de velocitats que ens va mantenir en suspens durant la disputa del ral·li,... En fi per sort tot ha tingut el final desitjat i hem pogut entrar amb normalitat en el parc tancat final. Ara toca treballar per veure l’origen d’aquests problemes i poder sortir en el Sierra Morena en les millors condicions.

La següent prova vàlida per a la Copa mono-marca de Renault es disputarà el mes que ve (dies 16 i 17 d’Octubre) sobre l’asfalt de les carreteres cordoveses, seran una nova edició del Ral·li Sierra Morena.

Resultats - 46 Ral·li Prícipe d’Astúries.
Campionat d’Espanya


.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF