A Zuera, Alex Loan es situa entre els millors del món de KF3

Per fín Alex Loan ha aconseguit estar a una final. L’objectiu que es va marcar a l’inici de la temporada de situar-se entre els 34 millors del món de KF3, el va aconseguir a Zuera confirmant les expectatives que va deixar entreveure una setmana abans a Alcañiz. Cal destacar que Loan va aconseguir el seu objectiu després de completar una excel·lent actuació en la repesca en què va tenir ocasió de demostrar tot el seu potencial sense tocs que condicionessin la seva classificació.En la final, marcada precisament per un toc quan estava lluitant en la part central del grup de participants, Loan es va classificar en el 28è lloc, classificació anecdòtica perquè l’objectiu s’havia aconseguit moments abans.
El gran dominador del cap de setmana en la categoria KF3 va ser el pilot holandès Nyck de Vries que va saldar amb triomf totes les seves sortides a pista, A continuació es van classificar el britànic Alexander Albon, mentre que Carlos Sainz va pujar a l’últim esglaó del podi.

Els entrenaments oficials no van ser un bon inici per a Loan a Zuera. Problemes en la posada al punt del seu xassís van fer que no pogués treure el millor rendiment de les rodes noves i solament va poder parar al crono en 1’02.929, a més d’1” de la pole de De Vries i en la posició 47. En aquest moment la final estava molt lluny.
Malgrat aquest inici, Loan va seguir lluitant en les classificatòries amb la moral intacta. En aquesta ocasió els problemes van venir en forma de tocs múltiples que’l van relegar a la 37a posició, era una millora notable però insuficient per estar entre els 28 pilots amb accés directe a la final. Les seves classificacions parcials a les mànigues classificatòries van ser (18a, 16a, i 18a).
En la Repesca, Loan va resoldre de manera impecable el jugar-s’ho en el tot pel tot en 6 voltes en una graella de 25 pilots. La seva sortida va ser excel·lent es va situar en la 3a plaça, va seguir a bon ritme per superar el rival que’l precedia. Tenia força per intentar l’atac a la primera plaça però en aquest cas va preferir ser conservador i assegurar el seu pas al final. L’objectiu estava aconseguit.
En el prefinal i final, el pilot andorrà va tenir ocasió de lluitar amb els millors del món de la seva categoria i no es va arrugar. Sortint de la part final de la graella de sortida en la prefinal, va arribar fins a la 23a plaça. Mentre que la final va arribar a estar entre els 15 millor però en aquesta ocasió un toc amb un rival el va deixar sense opció de continuar la seva progressió.

Loan content amb la seva actuació en Zuera, encara que pensava que s’hagués pogut situar en la final de manera directa, així ho comentava: En la segona classificatòria a falta d’una volta per al final estava en la 7a, posició, moment en què un rival em va treure de la pista. Tenint en compte que en la suma de les classificatòries vaig quedar a tan sols 4 punts de la classificació directa... De totes maneres estic molt content amb la meva actuació durant aquest cap de setmana en Zuera.
Thierry Canga també comparteix l’opinió de que Loan ha completat un meeting molt complet, Alex ha realitzat un excel·lent cap de setmana atès que mai no havia pilotat en condicions tan extremes. És important destacar que en aquest tipus de pista qualsevol mínim error es paga molt car en pèrdua de temps atès que el xassís es pot quedar totalment enganxat a la pista si el pilot no aconsegueix accelerar al moment oportú o perdre del tot l’adherència si el pilot es surt de manera lleugera de la trajectòria idònia. Canga es refereix que la pista amb molta goma a causa de que en aquesta carrera van coincidir que s’utilitzaban pneumàtics més tous en la categoria KF3 a més dels pneumàtics extremadament tous de la SKF. Un altre aspecte a destacar és que a Zuera l’equip Sport Kart ha incorporat la telemetria: Aquesta eina ens permet treballar amb més precisió tant en pilotatge com en la posada al punt de xassís i motor, la qualitat de treball s’ha elevat de manera considerable.

El meeting de Loanto (Itàlia) els dies 29 d’octubre i 1 de novembre tancarà les WSK International Sèries 2009.