Vinyes-Mercader deixen sense opcions als seus rivals de la Clio Cup R3.

Un triomf més per a Joan Vinyes-Jordi Mercader que segueixen fent bona la màxima que diu, quan acaben el ral·li aconsegueixen la primera plaça de la seva categoria, la Clio Cup R3. En aquesta ocasió el seu cinquè triomf de la temporada el van aconseguir en el 27è Ral·li Sierra Morena penúltima prova de la Challenge Renault d’aquesta temporada. Vinyes va arrodonir la seva actuació a Còrdova amb un excel·lent 5a plaça en la classificació scratch amb la què àmplia una mica més la diferència, respecte als seus rivals, en la challenge esmentada.
L’equip Nupel va aconseguir un doblet en el Sierra Morena 2009 i donen un pas més per aconseguir el títol espanyol de l’especialitat. Els germans Vallejo (Porsche 911 GT3) van aconseguir pujar dalt de tot del podi ben recolzats per Xevi Pons-Alex Haro (Porsche 911 GT3). La tercera plaça va ser per a una altra Porsche, concretament un 997 GT3 pilotat pels germans Aviñó. Cal destacar l’abandonament de Fuster-Medina (Porsche 911 GT3) en el primer pas per Posadas, quan lideraven la prova de l’Escuderia Rall Racing.

En la prova andalusa de la Clio Cup R3 2009, Vinyes-Mercader van tenir un inici excel·lent superant els seus rivals directes des de la primera especial. El pilot andorrà va marcar el millor registre de la seva categoria en les dues passades per Pozoblanco i Cerrobejuelas aconseguint un avantatge de 55’ al final de les seccions matinals pel que fa als germans Arias, que en aquells moments eren els que més a prop estaven de Vinyes-Mercader. Les especials d’aquesta part inicial de la jornada tenien en comú zones amb un asfalt molt brut que van provocar més d’una punxada entre els participants. Vinyes, pr la seva part, va arribar a l’assistència amb la protecció del càrter trencada després d’un toc amb una pedra de dimensions considerables que es trobava enmig de la calçada.
En les especials finals (Posadas i Villaviciosa) les coses no van canviar excessivament. Un Vinyes més conservador, es va limitar a rendibilitzar l’avantatge aconseguit al matí per mantenir sense problemes la primera plaça de la Clio R3.

Joan, molt satisfet per haver aconseguit el seu cinquè triomf consecutiu al R3, comentava d’aquesta manera la duresa del Sierra Morena: És una prova molt complicada, les especials són molt llargues i exigents, els canvis d’asfalt i de ritme són constants i a vegades anàvem molt ràpid sense tenir la sensació de velocitat que tens en especials d’altres ral·lis. El Clio ha funcionat a la perfecció en aquest escenari tan complicat i hem aconseguit un triomf que ens assegura gairebé de manera definitiva la Challenge de Renault d’aquesta temporada. Així doncs el ral·li cordovès s’ha disputat sense grans contratemps per a l’equip andorrà, encara que cal mencionar que la climatologia, en alguns moments les temperatures van rondar els 30º, ha estat dura tant per als pilots com per a les mecàniques. Hem passat molta calor, una cosa que no esperàvem en ple mes d’Octubre. Les rodes s’han escalfat molt a causa de que el sol ha castigat amb força l’asfalt de les especials cordoveses. El meu estat físic tampoc no ha estat el millor per competir en un ral·li ja que he fet bona part de la carrera en un estat gripal força molest... De totes maneres el resultat ha estat molt positiu i això és el que compte al final de la carrera. Intentarem arrodonir la Clio Cup 2009 amb un triomf en el Ral·li Shalymar al final de novembre.

Com bé comenta Joan, La següent prova, última, vàlida per a la Challenge Clio Cup R3 2009 es disputarà els dies 27 i 28 de novembre, amb les instal·lacions del circuit del Jarama com centre neuràlgic, serà el Ral·li Shalymar, prova que a més tancarà la temporada espanyola del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt.

Resultats - 27è Ral·li Sierra Morena.

Servei de premsa.

.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF