Alex Loan va tenir un cap de setmana nefast a Lonato.

Problemes mecànics i la gran quantitat d’incidents que es van succeir en la pista de Lonato, van marcar l’actuació Alex Loan en l’últim meeting de les Winning Sèries de Karting 2009. Així doncs el jove pilot andorrà va veure com es trencava la bona ratxa de resultats que va iniciar en la cita del mateix campionat de Zuera. Loan va quedar fora del final que una vegada més era l’objectiu que perseguia en la pista italiana.

Malgrat el desenllaç final, el meeting va tenir un inici molt prometedor en els entrenaments lliures. Els registres de l’Alex van estar en totes les sessions disputades dijous i divendres (dies 29 i 30 d’Octubre) entre els vint millors d’un total de 89 pilots que van participar en aquestes sèries. Fins i tot en el warm up previ a la màniga oficial, Loan va quedar a tan sol 2 dècimes del pilot rus Danil Kvyat que va ser el més ràpid.

Precisament en aquesta màniga oficial van començar a torçar-se les coses, un problema en el rendiment del motor el van endarrerir fins al lloc 61 amb un registre de 44”908, a set dècimes de Kvyat (44”213).

En les classificatòries les coses, fins i tot, es van complicar més, en les dues primeres ni tan sols les va poder completar, mentre que a les següents va creuar la línia d’arribada en els llocs 23 i 28 respectivament, després de superar tocs múltiples que el van deixar amb la mecànica en condicions mínimes per competir.

Les WSK 2009 es tanquen amb els pitjors resultats per a Loan i el seu equip quan semblava que per fi s’havia trobat la solució per estar entre els millors, aquesta era l’opinió de Thierry Canga al final del meeting de Lonato: En les carreres de karting i en la competició en general, mai no es poden garantir els resultats. En aquest cas concret tant el pilot com l’equip hauran d’analitzar en detall el que va passar i treure les millors conclusions per preparar l’últim repte de la temporada, La Copa de Campions. Aquesta tradicional prova que tanca, any rere any, la temporada de competició es celebrarà en la pista del karting Vendrell, precisament on l’equip SportKart té la seva seu, segons Canga aquesta situació s’ha d’aprofitar: És cert, l’equip “jugarà a casa” i està previst treballar dur durant aquest mes de novembre per afrontar aquesta carrera internacional amb les millors probabilitats d’èxit. Considerant que el rendiment d’Alex com a pilot és cada vegada millor i que mai no perd la seva enorme motivació. Està convençut que assolirà un gran resultat en aquest meeting.

Com esmentàvem, la Copa de Campions, es disputarà en les instal·lacions del karting Vendrell, el primer cap de setmana de Desembre (dies 4, 5 i 6).