El triomf en la categoria R3 en el punt de mira de Joan Vinyes.

El 57 Ral·li Costa Brava, penúltima prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, es disputarà el proper cap de setmana (dia 6 i 7 de novembre) amb el Passeig Marítim de Lloret de Mar com a marc tradicional d’una prova que no serà vàlida per a la Clio Cup R3. Joan Vinyes-Jordi Mercader (R / Clio R3) que són els virtuals guanyadors d’aquesta Copa Renault, solament han de prendre la sortida en el Ral·li Shalymar per confirmar el triomf, correran la prova catalana amb l’objectiu de seguir amb opcions fins a l’últim moment al títol de la categoria R3 de l’esmentat campionat espanyol.

La prova organitzada pel Club Rallyclassics tindrà un recorregut total de 552 kms., dels quals 153 kms., seran de velocitat. Els equips participants hauran de superar durant les dues etapes, un total de 9 especials (6 diferents). Cal mencionar que Sant Hilari-La Cantina, amb 25,28 kms., serà la mes llarga de la prova i es disputarà tan sols una vegada en la primera etapa. Tossa-Sant Grau, de 21,92 kms., serà l’escull de més recorregut que hauran de superar els participants, a més es correrà en dues ocasions en la recta final de la prova.

Per a Vinyes-Mercader el Costa Brava és el ral·li considerat com de casa i no és estrany que estigués en el calendari del pilot andorrà des de l’inici de la temporada malgrat no ser puntuable per a la Clio Cup, aquest és el comentari del Joan: Com he dit en diverses ocasions, aquesta temporada el nostre objectiu era la Clio Cup i per aquest motiu ens hem centrat en els ral·lis vàlids per a aquesta Challenge. De totes maneres el Costa Brava és una mica especial, és una prova carismàtica i sempre tinc una motivació extra per disputar-la. A més aquest any ens pot ajudar a aconseguir campionat espanyol del R3 un fet amb la que no comptàvem a l’inici de la temporada. Els cinc triomfs aconseguits a la R3, en proves vàlides per a la Clio Cup, li han donat aquesta opció a assolir el títol d’aquesta categoria: Malgrat no haver corregut a Vigo (Rias Baixàs) i Llanes tenim la possibilitat esmentada. Tenint en compte que no ens suposa cap esforç extra, intentarem aconseguir el triomf a la R3, És evident que en els dos ral·lis que queden, Costa Brava i Shalymar, la intenció ja era sortir a competir sense conservar res.

El Costa Brava 2009 tindrà com a principal novetat, en el seu apartat logístic, la instal·lació del parc d’assistència en el Passeig Marítim de la localitat gironina.
El ral·li s’iniciarà divendres vinent (dia 6 de novembre) a 19h00, moment que s’iniciarà la sortida dels participants, des del podi situat en el Passeig Marítim de Lloret, per disputar la primera etapa que finalitzarà a partir de les 23h00 en el mateix podi.
La segona etapa es disputarà entre les 7h30 i les 18h00 de la jornada següent. La sortida es donarà des del parc d’assistència mentre que l’arribada es farà en el parc tancat situat just darrere del podi.

Classificació provisional del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt - Categoria R3.

1.-Jonhatan Perez, 222 punts, 2.-Joan Vinyes, 192,50 p., 3.-Miguel Arias, 187,50 p., 4.-Fran Cima, 179,50 p. , 5.-Carlos Oliveira, 124 p.


Horaris - 57 Ral·li Costa Brava.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF