Vinyes-Mercader molt a prop del títol de la categoria R3

Joan Vinyes-Jordi Mercader (R / Clio R3) han fet bons els pronòstics i han aconseguit un clar triomf en la categoria R3, superant seu rival directe al Campionat d’Espanya, Jonhatan Perez, en 1’30”. A més el pilot andorrà s’ha situat en la 7a posició d’a classificació final scratch i en la quarta de la del campionat català.
Així doncs Vinyes ha saldat la seva participació en el Costa Brava 2009 fent realitat les millors previsions per a aquest ral·li, marcat per la climatologia. Durant la jornada prèvia a l’inici de la competició (dijous dia 5), la pluja va caure de manera molt generosa a la província de Girona i va sembrar la intranquil·litat en tots els equips. Semblava que l’avís de pluja no es faria realitat, però al final no ha estat així i ha aparegut de la pitjor de les maneres, les dues últimes especials s’han disputat de manera ben diferent, Tossa-Sant Grau sobre asfalt sec i Els Angels mullat. Un final molt emocionant.

En la primera etapa, Vinyes-Mercader van sortir a un ritme molt fort, es van situar entre els deu millors des de la primera cronometrada superant de manera sorprenent a la Mitsubishi Evo X de Membrado i Orriols. Una vegada disputades les tres primeres cronometrades, dues passades per Grions i Sant Hilari-La Cantina, Vinyes estava situat en la sisena posició a 1’22 del Skoda Fabia S2000 pilotat per Hevia-Iglesias, mentre que el seu immediat perseguidor, Membrado-Vilamala, perdia menys de 10” pel que fa a Vinyes. En la continuació el ritme de Vinyes va seguir a un nivell molt alt, encara que en les especials d’aquesta segona jornada, Membrado es va mostrar molt més efectiu i va saber treure el millor rendiment del seu potent Evo X per posar-se per davant del pilot andorrà després del pas per Tossa-Sant Feliu, encara que la diferència a favor del campió català era tan sols d’1 dècima. A partir d’aquí la prova va seguir el guió esperat, Vinyes mantenia la setena plaça encara que perdent temps en cada especial respecte als rivals que’l precedien, inclòs Membrado que al final de la quarta secció, el superava per més de 37”. Com comentàvem, l’aparició de la pluja en l’última secció ha proporcionat moments de tensió, al final l’espectacular actuació de Vinyes-Mercader en la segona passada pels Angels l’ha portat a recuperar la setena plaça en la classificació scratch final.

Ha estat un final increïble, sortint amb pneumàtics de mullat i amb Tossa-Sant Grau completament sec, les coses s’han complicat molt, hem perdut molt temps en referència a Orriols i la setena posició de la scratch. Sort que en Els Angels no ha parat de ploure i hem pogut treure tot el rendiment dels nostres pneumàtics. Crec que en general hem fet un bon ral·li i avui estic molt satisfet de com s’ha desenvolupat la carrera, el rendiment del Clio ha estat impecable i el resultat el que necessitàvem per seguir lluitant per la categoria R3. Eren les paraules d’un emocionat Joan Vinyes en arribar al Passeig Marítim de Lloret, que ja estava pensant a donar continuïtat ha aquesta actuació en el proper ral·li per aconseguir el seu objectiu. Com s’ha comentat en diverses ocasions, a Madrid solament hem de sortir, per guanyar la Challege Clio Cup, a part d’això intentarem recuperar el marge que encara ens porta Jonhatan Perez per conquerir la categoria R3 i veurem si el final podem estar entre els cinc millors del Campionat d’Espanya absolut. De totes maneres ara toca celebrar l’actuació d’avui i ja pensarem en el Shalymar a partir dels propers dies, un ral·li que serà molt complicat a causa de la climatologia, segons diuen en alguna de les especials que s’hauran de disputar, la neu està molt a prop....

L’útimo cap de setmana de novembre (dies 27 i 28) es tancarà definitivament la temporada del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, amb la disputa del Ral·li Shalymar, que tindrà el seu centre neuràlgic en les instal·lacions del circuit del Jarama.


Resultats - 57 Ral·li Costa Brava.

Servei de premsa

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF