Vinyes-Mercader no es relaxaran en el Shalymar.

Malgrat confirmar el seu triomf en la Challenge Clio Cup 2009 amb tan sols estar en el podi de sortida de XIX Rallye RACE Shalymar, Joan Vinyes-Jordi Mercader (R / Clio R3) han cercat objectius complementaris per disputar la cita que tanca el Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt amb la motivació intacta. Així doncs, en aquesta ocasió, el repte serà situar-se entre els cinc millors de la carrera per acabar la temporada davant de la categoria R3 i en la cinquena plaça de la classificació final absoluta del campionat esmentat.

Per a la 19a., edició de la seva prova, el RACE ha preparat un recorregut amb 11 especials (6 diferents) amb un total de 833,72 kms., dels quals 163,20 kms., seran de velocitat. L’especial Puerto de Canencia serà sens dubte un dels punts calents del ral·li en disputar-se en quatre ocasions. Durant la primera etapa es correrà una vegada en direcció sud (Madrid) mentre que en l’etapa següent s’haurà de superar en tres ocasions en direcció contrària.

L’última prova de la temporada podria ser la més tranquil·la de la temporada per al pilot andorrà, però el seu esperit competitiu no el deixarà aplicar un plantejament conservador, així ho comptava: Una vegada baixem del podi de sortida haurem aconseguit de manera definitiva l’objectiu principal de la temporada, és a dir guanyar per segona vegada la copa Clio. A partir d’aquí... a competir, com sempre, amb la intenció d’estar entre els millors del ral·li. Hi ha opcions d’aconseguir el triomf en la categoria R3 i m’agradaria poder conservar la cinquena plaça en la classificació del campionat absolut... a veure que passa. Vinyes fa anys que no competeix en les especials del Shalymar, malgrat aquest inconvenient es mostra optimista: L’última vegada que vaig córrer per aquestes especials va ser amb l’Ibiza, de totes maneres en els reconeixements esperem posar-nos al dia de les característiques del traçat en general. A més les previsions són de pluja i això per mi es un plus de motivació. En condicions complicades la potència dels vehicles no és tan decisiva.

Les instal·lacions del circuit del Jarama acollirà tota la infraestructura del Ral·li Shalymar, només es traslladarà als voltants de l’Estadi Santiago Bernabeu la sortida oficial de la prova, divendres vinent (dia 27) a partir de les 19h00 hores. La primera etapa s’allargarà des de l’esmentada hora fins a passada la mitjanit del mateix dia.
La segona jornada de competició s’iniciarà a les 8h00 des del parc tancat del circuit del Jarama. L’arribada dels participants que hagin superat el ral·li s’espera, en la mateixa ubicació, a partir de les 19h20 del mateix dia.

Classificacions provisionals abans de la disputa del Ral·li RACE Shalymar.
Challenge Clio Cup 2009:

1.-Joan Vinyes, 117 punts, 2.-Fran Cima, 72 p., 3.-Miguel Arias, 70 p., 4.-Jonhatan Perez, 64 p. , 5.-Carlos Oliveira, 27 p.
Campionat d’Espanya absolut:
1.-Sergio Vallejo, 232 punts, 2.-Xevi Pons, 225 p., 3.-Enrique Garcia Ojeda, 220,5 p., 4.- Miguel Fuster, 170 p., 5.- Joan Vinyes, 147,5 p., 6.-Alberto Hevia, 145,5 p.,
Campionat d’Espanya, Categoria R3:
1.-Jonhatan Perez, 229 punts, 2.-Joan Vinyes, 227,5 p., 3.-Miguel Arias, 187,5 p., 4.-Fran Cima, 179,5 p., 5.-Carlos Oliveiras, 124 p.

Horaris - XIX Rallye RACE Shalymar.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF