Vinyes-Mercader guanyen la challenge Clio Cup R3 2009, però...

Joan Vinyes-Jordi Mercader no van poder arrodonir el seu segon triomf consecutiu en la challenge de Renault amb una bona actuació en el Ral·li RACE Shalymar, prova que tancava el calendari espanyol de Rallyes d’asfalt 2009. El pilot andorrà va haver d’abandonar la prova organitzada pel RACE, als pocs minuts de prendre la sortida des del podi situat en els voltants de l’Estadi Santiago Bernabeu. Un problema a l’alternador va deixar sense llums al Clio i en conseqüència esvaint qualsevol possibilitat de que Vinyes-Mecader poguessin competir en les especials de la serra madrilenya.

Vinyes, encara perplex després de protagonitzar un dels abandonaments més ràpids de la seva dilatada carrera esportiva, comentava d’aquesta manera el problema que havien patit: Just després de la sortida ens vam quedar sense llums, vam arribar fins a l’assistència del Jarama, encara que el problema era evident. Els tècnics de l’equip van intentar trobar una solució però no va ser possible, als pocs quilòmetres de deixar l’assistència vam tornar a quedar a les fosques i per tant no quedava una altra opció que deixar la carrera. L’objectiu principal s’havia aconseguit, però la decepció era evident en la cara de Vinyes: És cert que almenys vam poder sortir i d’aquesta manera assegurar-nos la Clio Cup 2009, però a ningú li agrada acabar un ral·li sense arribar, ni tan sols, a la primera especial. De totes maneres hem de quedar-nos amb la part positiva de la temporada, hem guanyat els cinc ral·lis que hem acabat aconseguint repetir el triomf en la Clio que era el gran objectiu que ens havíem platejat a l’inici d’aquest any.

Així doncs Vinyes posa punt final a unta temporada d’asfalt en què ha dominat de manera clara la Clio Cup, amb cinc triomfs, en set ral·lis, en aquesta categoria. A més cal mencionar la seva presència, de manera habitual, entre els deu millors de la classificació scratch en cadascuna de les proves disputades, amb menció destacada al podi absolut (tercera posició) en el Ral·li Cantàbria-Infinita.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF