Gerard Escuer es situa entre els 15 millors de l’espanyol de X30.

El pilot de l’ACA karting 2009, Gerard Escuer, va debutar amb una excel·lent actuació al Campionat d’Espanya de karting en la categoria X30. Escuer va completar el cap de setmana de competició a Alcalá del Río (Sevilla) amb una 13a., posició en el final, classificació que compleix de manera generosa l’objectiu amb què el pilot andorrà es va desplaçar a la localitat sevillana.

Gaire-bé mig centenar de pilots inscrits en la prova, van iniciar l’activitat a la pista divendres passat (dia 28 d’agost) amb la disputa de les sèries lliures, Escuer va estar entre els cinc pilots més ràpids i per tant començava amb bon peu el seu debut en un Campionat d’Espanya. La tendència es va torçar en els entrenaments oficials en els què problemes amb els pneumàtics el van deixar en la part mitja de la classificació, concretament el 26a., posició, amb un temps de 1’03.846, a més d’1” de la pole marcada per Juan J. de los Santos.
Arribava el moment crucial de cap de setmana, les sèries qualificatives, i la posició de sortida per a Escuer no era precisament la millor, ho va fer des de la part final de la graella de sortida. El pilot andorrà no es va arronsar i va mostrar tot el seu caràcter a la pista. En la primera de les sèries es va situar la 12a., posició a una volta del final, però un toc en aquest moment el va endarrerir fins a la 24a., plaça. En la segona les coses van sortir millor, va tornar a protagonitzar una excel·lent remuntada i aquesta vegada si va aconseguir la 12a., posició i una plaça per als finals sense passar per la repesca.
En la prefinal, amb els 34 va tenir millors en pista, Escuer va tornar a quedar-se a mitges en el seu afany de progressar des de les últimes línies de la graella (va sortir des de la posició 26) per estar entre els millors. Una vegada més un toc múltiple va truncar la possibilitat de fer un bon resultat. Al final 23è., i...
Faltava la gran final, com no podia ser d’una altra manera, Escuer ho va seguir intentant i en aquesta ocasió va tenir la recompensa que es mereixia per l’esforç realitzat durant tot el cap de setmana. El pilot de l’ACA karting 2009 va tancar la seva primera participació en una prova de l’espanyol de karting a la 13a., plaça.

Gerard Escuer va viure un llarg cap de setmana a Alcalá del Río en què va aprendre molt i a més al final va aconseguir un bon resultat: En general estic satisfet del resultat final, abans de marxar vaig comentar que estaria entre els 20 millors i al final l’he aconseguit amb una inscripció d’un nivell molt alt. La 13a., posició està molt bé encara que em queda la sensació de que hauria pogut entrar entre els 10 millors si no hagués iniciat les carreres des de tan endarrere en les diferents graelles de sortida. Hem de seguir en la línia que hem iniciat per seguir millorant. Com bé diu Gerard, l’objectiu és millorar i això ho seguirà intentant en el campionat català de la X30, Així és, aquesta prova del campionat d’Espanya ha estat una gran experiència però a partir d’aquest moment ens centrarem en el català en què hi ha alguna opció d’aconseguir un bon resultat en el general de campionat.

El proper meeting del Campionat de Catalunya de Karting es disputarà a Sallent els dies 12 i 13 de setembre..

Classificacions del Campionat d’Espanya de X30.