Amalia i Joan Vinyes pugen al podi de Xest.

Amàlia i Joan Vinyes al volant d’un Seat León de Monlau-Competició van saldar la primera prova de la Copa d’Espanya de R2009, amb una 7a., posició (5a. de Grup D4) i una 3a. plaça absoluta en les dues carreres disputades en ell circuit de la Comunitat Valenciana. Josep M.Dabad i el seu company Francesc Fontanellas van completar la jornada amb una 7a., i una 8a., plaça en les classificacions de la categoria D4.

Les diferents sèries d’entrenaments es van desenvolupar sense entrebancs per als pilots andorrans. Durant els lliures van donar els últims retocs a les seves mecàniques a més de rodar material que després utilitzarien en carrera.
En la primera tanda de cronometrats van sortir a la pista Amalia i Josep M., van fer bona part de la tanda rodant una darrere de l’altre i al final van estar separats per tan sols mig segon, aconseguint una plaça en la part mitjana de la graella de sortida. Per la seva part Joan amb un temps d’1’46.976, va tornar a estar entre els millors i es va quedar a 4 dècimes del millor temps.
Després d’aquestes sèries Amalia es mostrava molt crítica amb la seva actuació, He rodat 2” per sota dels registres que havia marcat al matí. No he sabut trobar el moment oportú per fer la meva millor volta. Joan es lamentava que havía tingut la pole al seu abast però se li va escapar per molt poc, mentre Dabad en el seu debut oficial es mostrava conforme amb el resultat aconseguit.

Primera Carrera. Tant Amalia com Josep M., van protagonitzar una bona sortida, millorant posicions abans d’arribar a la primera meitat de la primera volta. A partir d’aques moment les posicions es van estabilitzar i els dos pilots van fer el seu relleu a bon ritme encara que els líders de la carrera se’ls hi van escapar. Joan va agafar el relleu d’Amalia al volant,i va recuperar alguna posició fins a arribar a la setena plaça final (5a G D4).
Segona Carrera: Una vegada més Joan sortint des de la primera línia de la graella no va desaprofitar l’ocasió de lluitar per situar-se al capdavant de la classificació, i ho va aconseguir. Va ser líder en les primeres voltes encara que va haver de cedir davant l’ímpetu del KTM pilotat per Javi Diaz. De totes maneres va mantenir un excel·lent ritme i li va cedir el volant a la seva germana en la segona plaça. Amalia va estar també molt inspirada i va seguir rodant molt fort aconseguint mantenir una plaça de podi.
En aquesta ocasió Josep M., va tenir la sort d’esquenes, un cop per darrere d’un rival en la primera volta, quan pilotava Fontanelles, va condicionar la resta de la prova, ja que el seu Seat Leon va resultar tocat en el pont del darrere.

Al final del meeting, tant Joan com la seva germana es van mostrar molt satisfets del comportament del seu cotxe, segons Joan, hem encertat plenament en els reglatges i el cotxe ha respost en tot moment al que li demanàvem. Estem treballant aprofitant l’experiència acumulada en el decurs de la temporada passada. Polint alguns detalls penso que tindrem opcions de lluitar pel triomf a curt termini.
Amalia també es mostrava molt satisfeta en general del cap de setmana a Xest, encara que, m’ha faltat tenir un cap de setmana una mica més regular, vaig començar i vaig acabar molt bé però en els cronometrats i a la primera carrera crec que podria haver estat millor. De totes maneres em quedo amb el podi de la segunda carrera que, per començar, crec que no està res malament.
Per la seva part Dabad ha acabat el seu primer meeting de la Copa d’Espanya de Resistència amb la moral reforçada, he millorat de manera clara els meus temps des de la primera tanda d’assajos lliures i això és senyal de que vaig progressant. Em queda moltes coses per aprendre però estic disposat a assimilar tota la informació que ara mateix m’arriba tant dels meus cosins com dels enginyers de Monlau.

La propera cita de la Copa d’Espanya de Resistència serà el primer cap de setmana d’abril al circuit del Jarama.

Servei de premsa.

Resultats categoría D4 - Meeting Valencia (Copa d’Espanya de Resistència)

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF