Amalia i Joan Vinyes no tenen sort en el Jarama.

Els germans Vinyes no han pogut mantenir la bona trajectòria que van iniciar a Xest. En aquesta ocasió, pilotant un Seat Leon de l’equip Baporo-Motorsport, han completat la seva actuació en la segona cita de la Copa d’Espanya de Resistència en 8ª i 9ª posició en cadascuna de les carreres disputades. Sense cap mena, de dubte ha estat un cap de setmana per oblidar per als pilots andorrans.

A la pista madrilenya, els entrenaments lliures sempre tenen un punt més d’intensitat, és un circuit molt tècnic i cal refrescar la manera de negociar situacions que no són habituals. Joan i Amalia han fet part de cadascuna de les tandes els dos a l’habitacle del Seat Leon, sempre pilotant Joan. La resta del temps Amalia, que no havia pilotat en el Jarama des de l’any passat, va intentar posar en pràctica en solitari la informació rebuda del seu germà.
En els cronometrats, l’actuació de l’equip andorrà va estar en la línia prevista. Amalia, que va disputar la primera mànega, va parar el crono en 1’44.998 situant-se en la 13ª plaça. Una vegada finalitzada la mànega es mostrava satisfeta amb el seu registre però, penso que hagués pogut rebaixar algunes dècimes, aquesta vegada ningú m’ha molestat en la meva volta bona, però un parell d’errors ... El seu germà va estar prop de la pole, però en aquesta ocasió se li va resistir. El seu temps 1’42.510, el va situar en la 4ª plaça de la seva sèrie. Bona part del temps que m’hagués situat al capdavant de la mànega l’he perdut en el primer parcial del recorregut, No he trobat la millor solució per superar els dos primers revolts del circuit.
Dos pilots locals que coneixen a la perfecció el traçat del Jarama van ser els més ràpids en cadascuna de les sèries cronometrades, Antonio de la Reina (1’41.227) a la primera i Marcos de Diego (1’41.969) la següent.

Primera Carrera.
La bona sortida d’Amalia no va tenir continuïtat a causa d’una virolla a l’entrada del revolt de “Le Mans” a la segona volta, la va endarrerir a les últimes posicions de la classificació. Amalia va sortir reforçada de l’incident i amb un excel·lent ritme va començar una remuntada que després va continuar Joan fins a la 9ª plaça final. En aquesta lluita per avançar llocs en general, Joan va marcar el segon millor temps en carrera amb un registre de 1’42.825 .

Segona Carrera: Joan va protagonitzar una excel·lent sortida, lluitant per la segona plaça al final de recta. Durant el seu relleu va estar entre els millors posant distancies amb els rivals que’l seguien. Va cedir el volant del Leon a la seva germana en la quarta plaça i semblava que la diferència seria suficient per mantenir aquesta posició, però el cotxe de seguretat va sortir en el moment menys oportú per a Joan i Amalia.

Les rodes encara estaven fredes i a l’entrar al primer revolt de “Le Mans” el cotxe se m’ha girat. A partir d’aquí m’he llançat a l’atac i crec que és la prova en la que he pilotat amb més decisió. D’aquesta manera comentava Amalia l’inici de la primera carrera. En la segona carrera el cotxe de seguretat els ha deixat sense opcions, Estava en la quarta plaça a falta de 15’ per al final quan ha sortit el cotxe de seguretat i la diferència que tenia respecte als meus perseguidors ha quedat reduïda a res. Quan s’ha reprès la prova no he pogut aguantar l’atac dels meus rivals... i he perdut diverses posicions.

La Copa d’Espanya de Resistència tindrà continuïtat l’últim cap de setmana de Maig (dies 30 i 31) al circuit de Almeria, una pista an la que els germans Vinyes mai han competit

Resultats categoria D4- Meeting Jarama (Copa d’Espanya de Resisténcia)

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF