Alex Loan: “A cada carrera s’aprèn molt”.

Al circuit de Castelletto, Alex Loan (FA) es va quedar a un pas d’entrar en la gran final del 20 Trofeu Margutti en la categoria KF3. El pilot andorrà va acabar la seva semifinal en la 21a posició i tan sols tenien accés a l’esmentada final els 17 millors. El prestigiós trofeu italià va estar marcat per la igualtat que va provocar que la graelles es decidissin diverses vegades per mil·lèsimes de segon entre diversos pilots.

Potser la mostra més evident de la igualtat esmentada es va produir en la classificació dels entrenaments oficials, Lloen (49”986) va ocupar la 54a plaça a sol 7 dècimes del segon classificat el pilot suís Michael Heche (49”220). La pole va ser per a holandès Nyck de Vries amb un espectacular registre, 48”990 . En aquesta classificació també es pot observar que hi ha més de 50 pilots en el mateix segon. En aquestes sèries Lloen va evidenciar problemes de posta a punt de xassís que li van restar efectivitat al posar els pneumàtics de qualificació.
Les sèries classificatòries, no van ser fàcils per al pilot de Genikart, a la primera, sortint des de la part del darrere de la graella, va poder remuntar fins a la 11ª plaça, deixant oberta l’esperança de aconseguir l’objectiu inicial. Les coses es van torçar en la segona sèrie, un toc múltiple a la sortida, va deixar a Loan endarrerit i solament va poder acabar en el 18ª posició, perdent tota opció de sortir en una línia de la part mitjana de la graella de la semifinal, que era l’objectiu.
La sortida va marcar l’actuació de Loan a la semifinal, per evitar un toc en el primer revolt, va perdre diverses posicions i les poques opcions que tenia per lluitar per arribar a la final, El lloc 21è el va deixar fora de la mànega definitiva del trofeu italià.

Malgrat no estar a la gran final de Trofeu Margutti, Loan i el seu equip deixen el circuit 4 llacs de Castelletto amb sensacions positives i convençuts que la progressió segueix sent bona, així ho comenta el coordinador de l’equip, Thierry Canga, cal esmentar que Carlos Sainz Jr., torna a estar a Genikart, això ens ha donat la possibilitat de poder comparar la telemetria dels dos pilots i comptar amb els seus consells en el box. La conseqüència va quedar reflectida en l’evolució dels cronos, a l’inici del meeting estàvem a gairebé 8 dècimes del temps per volta de Sainz i en les semifinals la diferència es va reduir a 3 dècimes. Un altre problema que va haver de superar sobre la marxa el pilot andorrà va ser els diferents estats d’adherència de la pista, Això va ocasionar que, amb pneumàtics tous, el grip (adherència) de la pista augmentes a mida que passaven els karts. Aquesta circumstància era nova per a Alex i va haver d’esforçar-es molt per aconseguir estar prop dels temps dels capdavanters.

El primer cap de setmana del pròxim mes d’abril, Alex Loan i el seu equip tornaran a Castelletto, en aquesta ocasió per disputar el tercer meeting de les Winning Sèries de Kàrting.

 

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF