Amalia i Joan Vinyes entre els millors en Almeria.

Els germans Vinyes van recuperar les millors sensacions al circuit de Almeria i van saldar el cap de setmana amb un podi i una quarta plaça respectivament en cadascuna de les carreres disputades del tercer meeting de la Copa d’Espanya de Resistència 2009. Així doncs els pilots andorrans van complir amb l’objectiu que s’havien marcat abans de començar el desplaçament al circuit de Almeria, una pista complicada que desconeixien abans d’aquest cap de setmana.

Els entrenaments lliures van ser el primer contacte dels germans Vinyes amb la pista d’Almeria i això es va notar en els registres. En la primera tanda, Joan i Amalia van rodar junts en l’habitacle del seu Leon, amb Joan al volant, per intentar conèixer a la vegada les complicades característiques de l’esmentat traçat. En la segona tanda de 45’ ja van intentar posar a la pràctica per separat les conclusions a les que van arribar en la sèrie inicial. Els pilots andorrans no van acabar del tot satisfets dels registres obtinguts, Joan va quedar a gairebé 1” del millor temps, el meeting estava en la seva fase inicial i quedava molt temps per millorar.
En les sèries cronometrades, es van començar a definir posicions i per tant tots els participants van deixar al descobert les seves possibilitats reals. Joan va assolir la tercera plaça de la seva sèrie amb un registre d’1’46.412 a gairebé mig segon de la pole d’Antonio de la Reina. No hi ha dubte que és una bona posició per a la sortida, després en carrera es veurà si els que m’han superat en aquests cronometrats poden mantenir el ritme.
La seva germana va completar la seva mànega de qualificació en la novena posició amb un registre d’1’50.331 a gairebé 4” del temps del seu germà. En aquesta ocasió el millor temps ha estat per a Luis Recuenco que va aturar el crono en 1’46”494. Amalia no estava del tot satisfeta amb el seu temps, Crec que he quedat molt lluny del meu germà que en principi és la referència. Normalment, en altres circuits, estic llevat 2” ... penso que he acusat massa el desconeixement total de la pista. Espero estar però inspirada en les carreres de demà.

Per a la primera carrera els germans Vinyes i el seu equip van decidir canviar l’estratègia, després de demanar el permís corresponent als comissaris, Amalia va prendre la sortida en la posició de Joan, i el resultat final va demostrar que va ser tot un encert. De sortida Amalia es va situar en la quarta plaça, posició que va consolidar al llarg del seu relleu gràcies a un ritme de carrera molt regular. Els que encapçalaven la carrera se li van escapar lleugerament a cada volta, però... a la segona part de la carrera, Joan es va encarregar de recuperar terreny fins a situar-se en posició de podi i a sol 4 dècimes de la segona plaça.

La segona carrera va tenir en desenllaç emocionant en la fase inicial i en el final. Excel·lent sortida de Joan que va avançar quatre posicions abans de finalitzar la primera volta, a partir d’aquest moment es va mantenir a ritme dels líders de la prova. En les últimes voltes fou Amalia la que va haver de lluitar per mantenir-se en les posicions davanteres. A falta de quatre voltes va ser superada per De la Reina, però va defensar la quarta posició amb excel·lents registres a una temperatura ambiental que superava els 35º.

Els pilots andorrans van qualificar de molt positiu el cap de setmana al circuit de Almeria. Un podi i una quarta posició en una pista que van conèixer unes hores abans de començar a competir és per sentir-se satisfet. Hem anat millorant cada vegada que hem sortit a la pista i això és una prova evident que el nostre ritme hagués estat mes competitiu en el cas d’haver tingut l’oportunitat de fer un test previ a la disputa del meeting, tal com hem fet altres vegades, aquesta vegada no va poder ser ... . Els germans Vinyes coincideixen que el traçat del circuit de Almeria no és gens fàcil, segons Joan, Al principi em va costar, és molt variat i no acabava de trobar la solució per fer una volta completa a bon ritme. En carrera les coses han millorat. Estar al podi és per a nosaltres una alegria i ens dóna confiança després que en la cita anterior (Jarama) les coses no sortissin tan bé.

D’aquí a tres setmanes (20 i 21 de juny) els pilots habituals a la Copa d’Espanya de Resistència seguiran competint, en aquesta ocasió al circuit de La Torrecica d’Albacete. Amalia Vinyes compartirà el volant del Seat León 08 de l’equip Baporo Motorsport amb Marc Carol, el seu germà Joan disputarà aquest mateix cap de setmana el Ral·li d’Ourense .

Resultats categoria D4- Meeting Almeria (Copa d’Espanya de Resisténcia).