Amàlia Vinyes deixa Albacete amb sensacions contradictòries.

Amàlia Vinyes i Marc Carol van completar el seu primer meeting compartint el volant del Seat Leon de l’equip Baporo Motorsport, pujant a la segona plaça del podi a la primera de les carreres disputades mentre que en la segona no van tenir cap opció de repetir l’excel·lent actuació de la prova anterior, a l’haver d’abandonar en la primera corba del Circuit de la Torrecica després d’un toc en el qual va resultar danyada la mecànica del seu cotxe.
Tal com s’esperava la quarta cita de la Copa d’Espanya de Resistència es va disputar sota un sol de justícia que va fer patir tant a tots els presents com les mecàniques que van estar a l’escenari esmentat.

Els entrenaments lliures van servir per prendre contacte amb una pista que tant Amàlia Vinyes com Marc Carol coneixen bé després d’haver competit a la mateixa en diverses ocasions. Encara que l’objectiu en aquestes mànegues és deixar el cotxe a punt per a l’inici de la competició cronometrada, Carol va tenir opció a mostrar-se molt efectiu i començar a marcar cronos a molt poca distància dels més ràpids en tots els sectors del traçat. Per la seva part Amàlia, tot i ser una mica més lenta que el seu company, ja va deixar entreveure que el seu ritme era bo al circuit en el qual va aconseguir el seu primer podi a la CER la temporada passada.
A les sèries cronometrades, Marc Carol va estar molt a prop de la pole a la primera sèrie, amb un registre d’1’38.521 es va situar en la tercera plaça, segona de la categoria D4, només a 4 dècimes d’Oscar Nogués que va ser el més ràpid de la sèrie. La pole absoluta va ser per a Jordi Nogués que al volant del Seat Leon de la categoria D5 va parar el crono en 1’37.566 .
Amàlia Vinyes, amb un registre d’1’41.699, va aconseguir la novena posició en la segona sèrie d’entrenaments oficials. La mànega va estar dominada per Antonio de la Reina que va parar el crono en 1’39.290. La pilot andorrana no estava del tot satisfeta amb el registre, Crec que podia haver baixat algunes dècimes, de totes maneres amb la competència que hi havia a la pista la novena plaça no està gens malament. Estic convençuda que a les carreres millorarem.

La primera carrera es va iniciar sense sorpreses, encara que a final de recta es van viure moments de confusió a causa de les fortes frenades que van deixar sense visibilitat als pilots que perseguien als més ràpids. Per davant es van situar els germans Nogués, Jordi amb el Seat Leon de la categoria D5 i Oscar com a líder de la categoria D4, just darrere Marc Carol que va aguantar la tercera plaça fins que va acabar el seu relleu. Al inici del seu relleu Amàlia va aprofitar una lleugera sortida del rival que la precedia per situar-se líder de la prova. La lluita amb Marcos de Diego va ser espectacular, a falta de cinc voltes per al final Amàlia va haver de cedir davant el ritme del seu rival encara que es va situar al seu rebuf conservant la segona plaça en la classificació final.

En la segona carrera, Amàlia no va poder passar de la primera corba de la pista manxega. Després de fer una excel·lent sortida un toc amb un rival la va obligar a deixar la prova en els compassos inicials amb la mecànica del seu Leon tocada pel cop .

Ha estat un cap de setmana en el qual hem pogut assaborir les dues cares oposades de les carreres. A la prova de dissabte vam aconseguir un podi molt lluitat en una carrera en la qual vam tenir opcions al triomf fins al final. Em vaig trobar molt a gust durant tot el relleu i vaig poder seguir fins i tot superar el ritme de pilots que normalment em superen amb certa facilitat. En canvi després de la carrera de diumenge et quedes amb sensació d’impotència al trobar-te fora de carrera sense cap possibilitat de defensar les teves opcions. Així resumia la pilot andorrana el seu pas pel circuit d’Albacete, a més seguia comentant el que havia passat a l’inici de la segona carrera, La meva sortida ha estat molt bona, he recuperat tres posicions i m’he situat a la zona de l’interior per negociar la primera corba del circuit. Però a l’arribar a aquest punt m’he vist tancada fent una virolla i quedant creuada al mig de la pista, uf... al veure que hi havia problemes al pont del darrere, sobretot, hem decidit no arriscar.

La Copa d’Espanya de Resistència comença les seves vacances estiuenques després del meeting d’Albacete. L’activitat en aquest campionat es reprendrà el mes de setembre (dies 26 i 27) amb la disputa de la cinquena cita en un escenari nou per a tots els pilots, el Circuit d’Alcanyís (Terol).

Resultats categoria D4- Meeting Albacete (Copa d’Espanya de Resistència)