Espectacular cap de setmana dels germans Vinyes a Alcañiz.

El triomf en la primera carrera, la pole-position en els entri’ns oficials (2’15.112) i el millor temps en carrera (2’14.720) van ser el bagatge que van aconseguir els germans Vinyes en el penúltim meeting de la Copa d’Espanya de Resistència disputada al circuit d’Alcañiz. A als resultats esmentats cal afegir la cinquena posició en la segona carrera.
Tant Joan com Amàlia han catalogat el retorn a la competició després de la parada de vacances com de molt positiu per als seus interessos, encara que lamenten la desqualificació en la segona carrera a causa d’un toc involuntari que Joan va tenir amb un rival en la part final de la mateixa.

Els germans Vinyes van aprofitar les tandes lliures per continuar amb el seu procés d’adaptació a la nova pista de Motorland. Van completar les dues sèries de 45’ sense problemes i amb uns registres que convidaven a ser optimistes de cara a estar entre els més ràpids al moment d’establir les graelles de sortida.
Els pronòstics es van confirmar plenament en les sèries cronometrades, Amàlia va aconseguir un meritori quart lloc en els primers 20’ cronometrats amb un registre de 2’17.694, a 1”569 del millor temps d’aquesta màniga marcada per Antonio de la Reina.
Per part seva Joan va tenir una actuació espectacular en la segona sèrie marcant el millor temps de tots els participants en l’única volta ràpida que va disputar. El pilot andorrà va parar el crono en 2’15.112 deixant a gairebé 1” als rivals més directes.
Joan es mostrava molt feliç després de finalitzar els entrenaments oficials, així resumia la seva actuació: Després de la volta de sortida he vist que tenia espai per davant i no ho he dubtat, m’he llançat i tot ha sortit perfecte, millorar el registre? potser si, s’hagués pogut provar, perquè al matí amb rodes usades havia aconseguit un crono semblant. Però tenint en compte que la temperatura havia pujat de manera clara, he decidit entrar en el box. Ja em tocava fer una pole aquest any.
Amália també estava contenta amb el seu registre encara que, com sempre molt crítica amb ella mateixa, creia que hauria pogut millorar, aquestes eren les seves raons. No he sabut trobar el moment apropiat per fer la meva volta bona, en dos dels intents m’he trobat vehicles mes lents que se m’han interposat en la traçada i quan semblava que havia aconseguit per fi que tènia pista lliure llavors he comès algun error que m’ha fet perdre algunes décimes. De totes maneres molt contenta.

Canvi d’estratègia en l’equip Baporo Motorsport, Joan va iniciar la primera carrera en la posició que va aconseguir Amàlia en la primera tanda d’entrenaments oficials, el guió inicial era que Joan es situés al capdavant i aconseguís deixar a la seva germana amb cert avantatge al moment del relleu. La maniobra va sortir rodona, després de fer dues voltes darrere del cotxe de seguretat, el pilot andorrà es va llançar a l’atac i en la vuitena volta es va situar al capdavant, després d’una espectacular lluita amb De la Reina. A partir d’aquest moment els germans Vinyes no van perdre en cap moment la primera plaça i van aconseguir per fi el seu primer triomf en el CER.
La segona carrera, va tenir menys intensitat, de sortida Amàlia va perdre tres posicions i va rodar bona part del seu relleu en una còmoda quarta plaça. En l’aturada per fer el canvi de pilot van tenirt que complir amb un handicap de 160” i les opcions d’estar una altra vegada en el podi es van complicar. A partir d’aquest instant l’objectiu va ser acabar en una bona posició però evitant tenir handicap per a l’última prova de la temporada. L’objectiu s’havia complert, però la desqualificació...

Tot ha sortit com havíem plantejat. La sortida del cotxe de seguretat al principi ens ha obligat a endarrerir l’atac un parell de voltes, però després... Crec que la meva germana ha fet una de les millors carreres de la temporada ha rodat molt regular amb temps excel·lents i sense cometre ni un sol error. Aquest era el comentari de Joan just abans de pujar a l’esglaó més alt del podi. Amàlia comentava que ha tingut un moment de certa tensió: Quan m’han comentat que no em relaxés que el de darrere se m’acostava... Per sort he recuperat el meu millor ritme i per primera vegada he pogut passar per sota de la bandera de quadres en la primera posició.
Pel que fa a l’incident en la part final de la segona carrera, Joan feia aquest comentari, He mesurat malament la distància i l’he tret de la pista, ha estat un error meu i em sap molt greu perquè he perjudicat un company. Pel que fa a la desqualificació l’accepto però si que vull deixar clar que no hi hagut la intencionalitat de treure Borja Veiga de la pista, repeteixo ha estat un error i sóc el primer a lamentar-ho i demanar disculpes al meu company.

El circuit de Catalunya serà l’escenari de l’últim meeting de la Copa d’Espanya de Resistència 2009. Tal i com segueix marca tradició en el traçat català, es disputarà una sola prova de 2 hores, sent la classificació de la primera hora el resultat de la primera carrera. La cita és per als dies 23 i 24 d’Octubre.

Resultats categoria D4 - Meeting Alcañiz (Copa d’Espanya de Resistència).

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF