Els germans Vinyes entre els millors al Circuit de Catalunya.

Els germans Vinyes van completar una altra excel·lent actuació, en aquest cas al Circuit de Catalunya, en el meeting que tancava la Copa d’Espanya de Resistència 2009. Joan i Amalia van saldar la seva participació amb un 2n i 3er. lloc respectivament, en les dues carreres que puntuaven per al campionat esmentat. Cal recordar que la prova es va disputar a 120’ més 1volta non-stop, i es comptabilitzava com a resultat de la primera carrera la classificació que hi havia després de la primera d’hora de competició.
Malgrat acabar en les dues classificacions en posició de podi, Amalia no va poder conservar el subcampionat de la categoria D4, que al final va ser per a Marcos de Diego que va estar imbatible a Montmeló. Així doncs la classificació de la Copa d’Espanya de Resistència en la categoria D4 va acabar encapçalada per Arruabarrena-Aristi, seguits per Marcos de Diego i Amalia Vinyes.

Les tandes lliures van ser mes accidentades que de costum, Joan volia fer una sèrie de proves en els primers 45’ però no va poder ser, les aturades en el pit-lane, a causa de les banderes vermelles que es van mostrar, van deixar sense opció al pilot andorrà de complir el seu objectiu i la seva germana gairebé no va poder rodar. La segona màniga va ser més tranquil·la i aquesta vegada va ser Amalia la que va aprofitar gran part del temps a recordar les característiques del traçat de Montmeló. Joan volia fer algunes de les proves pendents però en veure que la seva germana estava en franca progressió va decidir deixar-ho...
Així doncs les sèries cronometrades, es plantejaven amb dubtes per al més gran dels Vinyes. Va decidir posar els reglatges que en teoría li van semblar que podrien funcionar i... després d’unes voltes de tempteig els dubtes es van dissipar completament. Joan es va posar per davant de la classificació provisional i va decidir entrar al box a esperar que feien els seus rivals. Després de diversos minuts i veure que alguns rivals el superaven, va baixar fins a la setena plaça, va decidir sortir i va aconseguir recuperar fins a la quarta plaça amb un registre de 2’00.078.
En aquesta primera sèrie oficial la crono va ser per a Marc Carol amb un temps de 1’58.512, cal destacar que es l’actual líder de la Supercopa Seat Leon y es jugarà el triomf en el campionat el proper cap de setmana en aquest mateix escenari.
Amalia Vinyes va ser l’autèntica protagonista de la segona sèrie, en marcar la pole-position parant el crono en 2’01.044 a menys d’1” del seu germà en una part final d’aquesta sèrie oficial realment espectacular.

Joan va iniciar els oficials una mica intranquil, però al final es mostrava molt content amb el resultat global: He sortit a cegues, o sigui sense haver pogut provar els reglatges i això sempre és un risc. Aviat me n’he adonat que havíem encertat i que els temps podien sortir. He aconseguit posar-me primer en una volta amb bandera groga, per aquesta raó en veure que baixava posicions he decidit tornar a la pista. Tot perfecte i més després de la pole d’Amalia.
Per part seva Amalia no podia ocultar la seva eufòria després de protagonitzar el seu millor resultat en una volta de qualificació. Ha sortit unn volta perfecta, me n’he adonat que tenia espai per davant i m’he llançat... estic molt feliç amb aquest resultat, és la meva primera pole en el CER i cal dir que m’he trobat molt a gust al volant del Seat Leon en una pista en què he competit en diverses ocasions.

La carrera la va iniciar Amalia Vinyes des de la primera línia de la graella de sortida, concretament en la segona posició. La consigna era intentar mantenir-se entre els millors i si no era possible perdre el mínim temps possible perquè Joan en el seu relleu pogués atacar a les posicions capdavanteres. Tot va sortir com estava previst, en aquest cas amb l’ajuda del cotxe de seguretat que va sortir a pista en la part final del relleu d’Amalia. En la seva hora llarga pilotant el Seat Leon de l’equip Baporo Motorsport, Joan va arribar fins a la primera plaça. Però l’excel·lent final de Marcos de Diego no va donar opció i al final Amalia, va aconseguir mantenir el podi de la categoria D4, tant de la carrera com del campionat, però cedint el subcampionat al pilot madrileny.

Crec que hem lluitat al màxim i a punt hem estat d’aconseguir el nostre objectiu més optimista, no ha estat possible però estic molt satisfeta de tal com ha anat aquest últim meeting de la temporada. Malgrat que la meva progressió penso que ha estat molt bona durant la temporada, aconseguir una pole... i amb la competència que hi havia aquí avui, ho veia una mica lluny. Així s’expressava Amalia després de deixar el cotxe en el parc tancat i amb la cara que era el fidel reflex de l’esforç realitzat,
Joan que va passar els últims 25’ de la prova en el box de l’equip li costava mantenir els nervis davant l’ajustat desenllaç final, He corregut tot el que he pogut, ha faltat una mica per poder endur-nos el triomf en la D4, ha estat una llàstima. Ha estat una carrera molt complicada, amb molt trànsit en la pista, quan semblava que hi havia espai per davant trobaves un altre grup de vehicles més lents i... en fi no ha estat fàcil arribar fins on hem arribat.

Resultats categoria D4 - Meeting Catalunya (Copa d’Espanya de Resistència).