Loan es queda a les portes de la gran final de l’europeu 2009.

Per 1 sol punt, Alex Loan s’ha quedat fora de la final del Campionat d’Europa de KF3 de la present temporada que es disputarà en Zuera el mes de juliol vinent. El pilot de Genikart, potser en la seva millor carrera de la temporada, va mantenir les opcions d’entrar entre els 25 millors del meeting de classificació disputat en Angerville (zona oest) fins als últims instants. Una vegada agrupat el resultat de les dues carreres Loan va quedar situat en la 28a posició amb 49 punts a 1 punt del pilot que va ocupar l’última plaça amb accés a la final de Zuera.

En els entrenaments oficials, Loan va disputar la segona sèrie, la més lenta de les tres disputades, degut al fort vent que va començar a bufar poc abans de començar l’esmentada sèrie, i la baixada de temperatura de l’asfalt. El pilot andorrà es va situar en la 8a plaça de la seva sèrie encara que tan sols li va servir per estar el 31è de la classificació general
La progressió de Loan va quedar demostrada en les classificatòries. En les quatre sèries disputades va estar lluitant entre els 10 millors (6ª, 8ª, 16ª i 11ª). a excepció de la tercera en la que un toc múltiple li va fer perdre diverses posicions y recuperar fins als primers va ser impossible, avançar en Angerville no és una maniobra fàcil. En l’última sèrie, Loan es va mostrar mes conservador, em jugava el passi a les finals i era qüestió de córrer amb la cap.
Les dues carreres amb les que es tancava el meeting de classificació de la zona oest de l’europeu 2009, van tenir un desenllaç molt semblant i res favorable per als interessos d’Alex Loan. Excel·lent sortida recuperant diverses posicions situant-se prop dels 15 millors, en la segona de les carreres va fer diverses voltes en la 12a plaça, però a partir de meitat de la carrera no va poder seguir el ritme dels seus adversaris (¿?) i de manera progressiva va anar perdent posicions fins a travessar la línia d’arribada en la 23a i 26a posició respectivament.
Els membres de l’equip del pilot andorrà ja han posat fil a l’agulla per poder concretar el problema que no ha permès a Loan mantenir el ritme de manera regular al llarg de les carreres.

El pilot andorrà es mostrava decebut al final del meeting però amb ganes de seguir lluitant, he estat molt a prop d’estar a la final 2009 de l’europeu, però no ha pogut ser. I és una pena perquè estic convençut que en Zuera, un circuit que s’adapta al meu pilotatge hagués tingut opcions de lluitar per una bona classificació. Segons Thierry Canga, responsable de la formació del pilot del ACA Kàrting, Últimament, Alex ha millorat en molts aspectes en el seu comportament com a pilot. Més centrat en el seu treball dins i fora del kart i cada vegada està més sòlid en les lluites acarnissades que es produeixen durant les primeres voltes de carrera. En cada mànega ha impressionat a propis i estranys la seva manera d’imposar-se en el grup de competidors, prenent decisions amb molta maduresa i confiança. Al dia d’avui, sol li falta rematar la seva evolució, assolint els resultats que es mereix.

La pròxima cita per a Alex Loan és precisament al circuit de Zuera els dies 16 i 17 de maig, per disputar el meeting inicial del Campionat d’Espanya de KF3.

Servei de premsa.

Fotos / Photos Galeria
Doc. PDF