Alex Loan es planteja deixar Genikart.

Després de no disposar del material promès en la prova inicial del Campionat d’Espanya de Kàrting disputat en Zuera, Alex Loan està decidit a deixar l’estructura de Genikart. El jove pilot andorrà, malgrat progressar de manera clara en diferents facetes del seu pilotatge, no va poder repetir els registres marcats a l’anterior temporada, en un circuit en el que la potència del motor és indispensable per estar entre els millors.

Semblava que el cap de setmana es iniciava amb bon peu en els entrenaments oficials, en els que Loan es va situar en la 11ª posició (44 classificats), a gairebé mig segon de la pole.
En les classificatòries disputades (dos a 8 voltes cadascuna), Loan va començar a acusar la pèrdua de potència del seu motor a mesura que avança la prova i tan sols va poder ser 13è i 14è respectivament. Es a dir Loan es va classificar per a les finals però no de la manera prevista.
La gran decepció (esperada) es va produir en les dues carreres a 11 voltes que tancaven el primer meeting del Campionat d’Espanya 2009. Els problemes de la falta de potència del motor es van reproduir i el pilot del ACA Júnior, malgrat no rendir-se mai, va anar perdent, a mesura que avançaven les carreres, tota possibilitat d’estar en els 10 millors que era el seu objectiu inicial. Al final 27ª i 18ª plaça respectivament.

Per a Thierry Canga l’única solució posiblep en aquests moments és la del canvi d’equip, la confiança en Genikart s’esgotat, En el kàrting, cada vegada és mes gran la importància de disposar d’un material competitiu per assolir bons resultats i per això havíem confiat en l’oferta de Genikart per ajudar a Alex en el seu aprenentatge i progressió com pilot. De manera sorprenent, quan més progressa la seva qualitat de pilotatge menys suport té per part del seu equip!. I comentava així les possibilitats que segons la seva opinió té Loan ara mateix, Ultimament, Alex ha millorat en molts aspectes del seu comportament com a pilot. Penso que amb l’experiència acumulada des de l’inici de la temporada, un pilotatge cada vegada més precís i fi, i una fortalesa més que confirmada per imposar-se en les sortides de les carreres, ara mateix és un pilot que no hauria de tenir problemes per lluitar entre els 10 millors del campionat d’Espanya i fins i tot tenir opció al podi.

El pròxim repte per a Alex Loan, segons el calendari inicial, és la prova de les W.S.K., que es disputarà a Bèlgica, els dies 12, 13 i 14 de juny, concretament al circuit de Genk.